Πέρασε στο ευρωκοινοβούλιο η Γνωμοδότηση Αρβανίτη για την Τεχνητή Νοημοσύνη

18.03.2021 / 22:38
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 25

Με συντριπτική πλειοψηφία έγινε δεκτή η γνωμοδότηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία / The Left Κώστα Αρβανίτη για τον ορθολογικό έλεγχο της Τεχνητής Νοημοσύνης και την εργασιακή δικαιοσύνη στην ψηφιακή εργασία.

Με σπάνια, σχεδόν ομόφωνη συναίνεση, έγινε αποδεκτή η γνωμοδότηση που επεξεργάστηκε και κατέθεσε, για λογαριασμό της επιτροπής EMPL (Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων) προς την επιτροπή IMCO (Εσωτερικής Αγοράς & Προστασίας Καταναλωτή) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Κώστας Αρβανίτης.

Με σαρανταοκτώ ψήφους υπέρ, δύο κατά και τρεις αποχές, η Opinion του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συυμμαχία / The Left με τίτλο “Διαμόρφωση του Ψηφιακού Μέλλοντος της Ευρώπης: άρση των φραγμών στη λειτουργία της ψηφιακής ενιαίας αγοράς και βελτίωση της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης για τους Ευρωπαίους Καταναλωτές”, εγκρίθηκε και θα ενταχθεί στην έκθεση της επιτροπής IMCO, ώστε να κατατεθεί στην Κομισιόν και να πάρει τον δρόμο ώστε να γίνει ευρωπαϊκό νομοθέτημα.

Η γνωμοδότηση που συντάξαμε ψηφίστηκε από σύσσωμο το δημοκρατικό τόξο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου· οι δύο ευρωβουλευτές που το καταψήφισαν εντάσσονται στα άκρα της Δεξιάς ιδεολογίας.

Ηταν μια συναρπαστική διαδικασία. Οχι μόνο γιατί πιστεύουμε ότι βάζουμε το ίχνος των πεποιθήσεών μας στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα της εργασίας αλλά και επειδή αποδείξαμε έμπρακτα ότι η συνεργασία, η διαπραγμάτευση και οι αμοιβαίες ανταλλαγές απόψεων γεννούν κατανόηση, επικοινωνία και, εν τέλει, συνεννόηση!

Στο νέο, εργασιακό περιβάλλον, η γνωμοδότηση αυτή θα συμβάλει στον ορθολογικό έλεγχο της Τεχνητής Νοημοσύνης, στην κατοχύρωση της εργασίας και – κυρίως – στην εξασφάλιση της ανθρώπινης προτεραιοποίησης, σε περιπτώσεις όπου η τεχνολογία, όσο προηγμένη κι αν εμφανίζεται, δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις ερήμην του μοναδικού, αποφασιστικού, ανθρώπινου παράγοντα.

Η δουλειά μας για την ψηφιακή εργασία συνεχίζεται. Το σημερινό αποτέλεσμα μας γεμίζει αισιοδοξία για περισσότερη εργασιακή δικαιοσύνη σε όλες τις σύγχρονες μορφές της.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα