Πεντέλη: «Δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα υπάρχει φόβος αναζωπύρωσης» – Αιχμές για εμπρηστική ενέργεια

20.07.2022 / 10:01
EEV3_200722_TB_PYRKAGIA-4-1024x683

Πολλές διάσπαρτες εστίες αλλά και μεγάλα ενεργά μέτωπα συνεχίζει να έχει η φωτιά που καίει από το απόγευμα της Τρίτης. Η πυρκαγιά άρχισε από την Πεντέλη ωστόσο έχει επεκταθεί και στις γειτονικές περιοχές.

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Πεντέλη, μίλησε η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά, η οποία άφησε αιχμές για εμπρηστική ενέργεια.

Κίνδυνος για αναζοπυρώσεις

Η κ. Κεχαγιά επεσήμανε πως η φωτιά στην Πεντέλη έχει σβήσει, ενώ τόνισε πως η φωτιά που ξέσπασε, δεν δύναται να προήλθε με φυσικό τρόπο.

«Δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, υπάρχουν όμως, αρκετές πιθανότητες αναζωπύρωσης στον ορεινό όγκο μας, από εκεί που πέρασε η φωτιά δηλαδή, από το απόγευμα και έπειτα, και εκεί επιχειρούν τα οχήματά μας. Βλέπω ένα καμένο τοπίο, η καμένη έκταση δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά είναι μία εικόνα που δεν μπορούμε να την δεχθούμε. Οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί για λόγους ασφαλείας, ωστόσο τώρα μπορούν να επιστρέψουν σπίτια τους. Καλούν να επιστρέψουν και τους ενημερώνει και η αστυνομία», ανέφερε αρχικά.

Για τα πιθανά αίτια η κ. Κεχαγιά άφησε αιχμές για εμπρηστική ενέργεια.

«Είναι δευτερεύον αυτή τη στιγμή να δούμε εμείς από πού προήλθε η φωτιά, είναι δουλειά των αρμόδιων αρχών. Η φωτιά δεν ξεκίνησε από τα διοικητικά μας όρια ήταν στο Ντράφι, ανέβηκε και πέρασε σε εμάς και πέρασε ξανά στο Ντράφι. Ήταν σε σημείο που δύσκολα θα μπορούσε να συμβεί με κάποιο φυσικό τρόπο. Οι αρχές θα κάνουν την έρευνα και θα δοθεί φως αφού ηρεμήσουν τα πράγματα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα