Πεντανόστιμες σπιτικές κρέπες

21.11.2020 / 15:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
krepa

Γλυκιά ή αλμυρή η κρέπα είναι από τις πιο αγαπημένες και εύκολες επιλογές για να φάει κάτι η παρέα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Υλικά

500 ml γάλα 3,5% λιπαρά

100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

4 αβγά

50 ml σπορέλαιο και έξτρα για άλειμμα

2 πρέζες ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

πραλίνα σοκολάτας

μπανάνες

τριμμένα μπισκότα

τσένταρ

ζαμπόν

αβγό

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός πολύ καλά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας. Βάζουμε μία μεμβράνη στο μπολ και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο. Ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, φροντίζουμε να πάει παντού και μόλις κάψει λίγο το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά, παίρνουμε μία κουταλιά με μία βαθιά κουτάλα και ρίχνουμε μείγμα μέσα στο τηγάνι. Μόλις είναι έτοιμη θα αρχίσει να ξεκολλάει από το τηγάνι και τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά να ψηθεί. Αν θέλουμε γλυκές κρέπες ρίχνουμε από πάνω πραλίνα σοκολάτας, φρούτα της αρεσκείας μας κομμένα σε φέτες και τριμμένο μπισκότο! Αν θέλουμε αλμυρές κρέπες ρίχνουμε από πάνω τυρί τσένταρ, ζαμπόν και σπάμε ένα αυγό! Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να ψηθεί το αυγό μας αλλά και να μη μας καεί η κρέπα μας και αλατοπιπερώνουμε!

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα