Πελετίδης: Τιμής ένεκεν για την 28η Οκτωβίου

28.10.2021 / 15:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
DSC_8554

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, τιμώντας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, παρέστη σήμερα το πρωί στη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Όλγας) και παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που έγινε στην Πάτρα.

Σε δήλωσή του για την επέτειο ο Δήμαρχος είπε:

«Δεν ήταν ο Ιταλικός και ο Γερμανικός λαός που επιτέθηκαν στην Ελλάδα. Ο φασιστικός άξονας στηρίχθηκε από τους κυρίαρχους οικονομικούς κύκλους του συστήματος που επεδίωκαν την επέκταση των συμφερόντων τους και προκάλεσαν γι΄ αυτό άπειρες καταστροφές.

Έχουμε σήμερα μια επανάληψη αυτού που γινόταν την περίοδο εκείνη. Πάλι για τα οικονομικά συμφέροντα η Μεσόγειος έχει γεμίσει με πολεμικούς μηχανισμούς καταστροφής και κινδυνεύουμε να βρεθούμε ξανά σε μια εμπόλεμη κατάσταση με πολύ τραγικές συνέπειες.

Ο Ελληνικός λαός και όλοι οι λαοί πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ανατροπής αυτού του συστήματος της κυριαρχίας των λίγων, προκειμένου να υπάρχει στη χώρα μας και στον πλανήτη μας ειρήνη και να μπορούν τα παιδιά μας να ζήσουν όπως τους αξίζει να ζουν σήμερα».

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας και Αθλητισμού,  Τάκης Πετρόπουλος, Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη και Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεΐκων, Αναστασία Τογιοπούλου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα