Πελετίδης “καρφώνει” Ρώρο – Αντί για την “επίταξη” ψήφισε τη “συνεργασία”

07.04.2021 / 19:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
φα 1

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας για το θέμα του ανοίγματος του λιανικού εμπορίου, με βολές του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη  κατά του επικεφαλής της ΩΡΑ Πατρών Γιώργου Ρώρου.

Πιο συγκεκριμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο  η δημοτική αρχή κατέβασε το ψήφισμα για το λιανεμπόριο, όπου έκανε και λόγο για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και συγκεκριμένα του «Ολύμπιον».

 Η Κατερίνα Σολωμού, από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, κατέβασε άλλο ψήφισμα,  που αντί για επίταξη, υπήρχε ο όρος «συνεργασία ιδιωτικού με δημόσιο για αντιμετώπιση της πανδημίας»

Σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής ο  επικεφαλής της παράταξης «Ώρα Πατρών» Γιώργος Ρώρος, υπερψήφισε το δεύτερο ψήφισμα, όπου δεν υπάρχει ο όρος «επίταξη».

Το γεγονός αυτό δεν έμεινε ασχολίαστο από δημοτικούς παράγοντες, οι οποίοι υπενθύμιζαν «πως στις 22 Μαρτίου 2021, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, τι άλλο πρέπει να γίνει για να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη προσλήψεων και επιτάξεων ιδιωτικών νοσηλευτηρίων;».

«Ο Ρώρος δεν είναι με τον Τσίπρα ή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε; Είναι το ερώτημα που θέτουν» καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι της Μαιζώνος.

Η ανακοίνωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης”

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η παράταξη του Κώστα Πελετίδη, στην οποία αναφέρει τα εξής:

Σήμερα, 7 Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Ημέρα αγώνα των υγειονομικών και όλου του λαού, που διεκδικούν μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας για τη θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, για ν’ ανακουφιστούν τα νοσοκομεία και να προστατευθεί η υγεία του λαού. Αυτή την ημέρα, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Πατρέων, καταψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών και τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας, πρόταση που κατέθεσε η παράταξη της Ν.Δ.
Αποκαλύπτεται έτσι περίτρανα, η στρατηγική σύμπλευσης Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, για την εμπορευματοποίηση της υγείας του λαού.
Όσο για τις διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του, υπέρ του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, αποδεικνύονται κούφια λόγια, χωρίς αντίκρισμα.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα