Πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για εξύβριση – «Απαντούν» με μήνυση στον Τάκη Μπαλτάκο οι Πειραιώτες

03.04.2023 / 13:13
5614749

Η Εκτελεστική Επιτροπή εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, να κινηθεί νομικά κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για εξύβριση και δυσφήμηση του ποδοσφαίρου, στις δηλώσεις των εκπροσώπων του, στο πλαίσιο της σύσκεψης των ομάδων των πλέι οφ με την ΚΕΔ.

Με ψήφους 15-1, η Επιτροπή επέτρεψε την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά των Πειραιωτών, με τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού, Τάκη Αγραφιώτη, να μειοψηφεί και να χαρακτηρίζει τη διαδικασία «στημένη αστραπιαία παρωδία», προαναγγέλλοντας μηνύσεις τόσο προς τον ίδιο τον Τάκη Μπαλτάκο, όσο και προς μέλη της Εκτελεστικής.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ
Από τον αναπληρωτή υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Αντεισαγγελέα Νικόλαο Μαργαρίτη, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η πειθαρχική δίωξη ασκείται διότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξύβρισε και δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις που περιέχουν προσβολή της τιμής άλλου και οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν τη τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν, και διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας (αφορά θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός που εκφράστηκε στις 29/3/2023).

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1,2, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.

Η απάντηση από τον Ολυμπιακό
Μετά τη δίωξη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, από την πλευρά των Πειραιωτών έκαναν γνωστά όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, με τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού, Τάκη Αγραφιώτη να τονίζει αρχικά τα εξής: «Κύριε Μπαλτάκο θέλετε να παγιδεύσετε τα μέλη της Εκτελεστικής για να μοιραστείτε τις ποινικές ευθύνες που προκύπτουν για εσάς από τη διεξαγωγή της άτυπης συνάντησης που συγκάλεσε ο Μπένετ. Μας μιλήσατε στον σύντομο πρόλογό σας για μαγνητοσκόπηση και βιντεοσκόπηση. Είχατε γραπτή συναίνεση γι’ αυτό από τους παρόντες; Όχι φυσικά! Καταγράφετε και εμάς; Και τους τακτικούς δικαστές που δικάζουν εδώ; Είναι γελοιότητα να ζητάτε νομιμοποίηση για μια άτυπη συνάντηση που δεν έπρεπε καν να ήσουν εκεί και δεν ήταν και κανένα μέλος της ΕΕ. Που ακούστηκαν αυτά; Που έχουν ξαναγίνει;.

Ζητάς εξουσιοδότηση χωρίς να έχουμε πρακτικά από τη συνάντηση και το κάνεις επίτηδες γιατί έχεις συγκεκριμένη πρόθεση. Διότι από τα πρακτικά προκύπτει ότι κάποιοι είπαν να πάει να γ@@@θει η UEFA για παράδειγμα, δεν άκουσα κάτι γι αυτό».

Τότε ο Τάκης Μπαλτάκος είπε: «Εγώ μιλάω για μένα προσωπικά», με τον κ. Αγραφιώτη να απαντά: «Αν μιλάς προσωπικά, δικηγόρος είσαι κάνε μηνύσεις. Εγώ πάντως σαν μέλος της ΕΕ ξεκαθαρίζω ότι θα κινηθώ νομικά γι αυτό που γίνεται εδώ σήμερα. Στην άτυπη συνάντηση που παραδέχτηκες τι δουλειά έχει ο Μάνταλος;».

Ο κ. Μπαλτάκος απάντησε: «Χειριζόταν ένα μικρό κομπιούτερ σαν βοηθός του Μπένετ» και τότε ο κ. Αγραφιώτης του είπε: «Είστε σοβαροί; Τα λέτε σοβαρά αυτά τα πράγματα; Σας ξαναλέω ότι θα μηνυθείτε για όλα και ότι παράνομο υλικό έχετε θα το παραδώσετε όλο σε εμένα ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής. Μας λέτε για ένα σύστημα που καταγράφει. Σας ρωτώ. Έχετε γραπτή συναίνεση;».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ απάντησε «Όχι, δεν έχω» και ο κ. Αγραφιώτης συνέχισε: «Ξέρετε λοιπόν την παρανομία, ξέρετε αλλά φέρνετε αυτό το θέμα για λόγους που καταλαβαίνουμε όλοι. Πρακτικά δεν έχουν μπροστά τους τα μέλη. Πώς θα τα αξιολογήσουν;».

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού είπε: «Χάθηκε η νομιμότητα, χάθηκε η σοβαρότητα. Εσείς κ. Μπαλτάκο ως τι ήσασταν στην άτυπη συνάντηση; Η ΚΕΔ δεν είναι ανεξάρτητη; Ως τι παραστήκατε εκεί; Ήσασταν παρανόμως και παρατύπως εκεί κι εσείς και ο Μάνταλος. Και ξαναλέω για όλες αυτές τις παρανομίες θα μηνυθείτε».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα