Πέφτουν οι υπογραφές για το νέο γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα

14.04.2021 / 22:50
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 25

Τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από αύριο ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε (Hans Kluge). Αφορμή της επίσκεψης είναι η υπογραφή συμφωνίας για την έναρξη της λειτουργίας του γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών.

Η υπογραφή της συμφωνίας θα γίνει αύριο, Πέμπτη 15 Απριλίου, στις 11 το πρωί στο υπουργείο Υγείας, από τον Βασίλη Κικίλια και τον κ. Κλούγκε. Λίγο νωρίτερα, στις 09:00, θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών στο γραφείο του υπουργού Υγείας.

«Η επιλογή της Ελλάδας αποτελεί αναγνώριση του έργου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργείου Υγείας και της ελληνικής κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, στην υλοποίηση πολιτικών Δημόσιας Υγείας, όπως η επιτυχής εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου και στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, όπως η ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ)», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται ότι, είναι το πρώτο γραφείο που ανοίγει παγκοσμίως ο ΠΟΥ για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών. Στις 15:00 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, θα παρουσιάσουν το Πενταετές Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Στη συνεδρίαση θα μιλήσει και ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του Π.Ο.Υ. Hans Kluge.

Την Παρασκευή 16 Απριλίου, ο κ. Κλούγκε, συνοδευόμενος από τον κ. Κικίλια, θα επισκεφθεί την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Αιτούντων «Άσυλο» στον Ελαιώνα και το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι, ενώ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η επίσκεψη του κ. Κλούγκε στη χώρα μας ολοκληρώνεται το Σάββατο 17 Απριλίου, οπότε και θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα