Παρασκευή, 15.01.2021, 4:22 πμ

«Πέφτει» ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων – Προβληματισμός στους επιστήμονες

13.01.2021 / 19:27
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ÐÉÈÁÍÇ Ç ÐÁÑÁÔÁÓÇ ÔÏÕ ÅÈÍÉÊÏÕ LOCKDOWN ÅÙÓ ÔÉÓ 14-12 ÓÕÌÖÙÍÁ ÌÅ ÔÏÍ ÊÕÂÅÑÍÇÔÉÊÏ ÅÊÐÑÏÓÙÐÏ ÓÔÅËÉÏ ÐÅÔÓÁ ËÏÃÙ ÔÏÕ ÁÕÎÇÌÅÍÏÕ ÅÐÉÄÇÌÉÏËÏÃÉÊÏÕ ÖÏÑÔÉÏÕ

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην ηλικιακή ομάδα 35-54 παρατηρούν οι επιστήμονες. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού και το εμβόλιο τόνισε πως πέφτει ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ο υπουργός Υγείας η μέση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 46 έτη. «Εδώ και 15 μέρες, έχουμε αύξηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε ηλικιακές ομάδες από 35 έως 54 έτη. Είναι στοιχεία που μας προβληματίζουν» τόνισε.

Στην συνέχεια ο κ, Κικίλιας αναφέρθηκε στην σημασία του εμβολίου.

«Είναι μια διαδικασία που θα μας δώσεις τους επόμενους μήνες τις ζωές μας πίσω» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός τονίζοντας την σημασία του εμβολίου.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Αττική ενώ δεν παρέλειψε να «χτυπήσει και το καμπανάκι» στους πολίτες λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου το οποίο παρατηρείται στην συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στα σημερινά δεδομένα τα οποία ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τα οποία, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 671 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα και σημείωσε πως διεξάχθηκαν 35.000 τεστ ενώ τόνισε πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο ίδιος από την επιτροπή, ο μέσος όρος των κρουσμάτων ανά ημέρα, πλέον ανέρχεται σε 657 κρούσματα την ημέρα.

Υψηλό επιδημιολογικό φορτίο έχει παρατηρηθεί, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Κικίλιας στις εξής περιοχές: Δυτική Αττική, Βοιωτία, Λέσβος, Κάλυμνος, Ροδόπη, Αργολίδα και Χαλκιδική. «Με την προσοχή μας να είναι στραμμένη στην Αττική» τόνισε ο υπουργός.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην κάλυψη των ΜΕΘ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Βλέπουμε η κάλυψη στις ΜΕΘ να μειώνεται και ότι η χώρα μας κάνει πολλή μεγάλη προσπάθεια να επανέλθει σε μια μερική κανονικότητα. Σε αυτήν την προσπάθεια είμαστε υπερήφανοι για τους υγειονομικούς μας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ