ΠΔΕ:Ξεκινούν οι καθορισμοί Λατομικών Ζωνών-ολοκληρώθηκε η ψηφιακή καταγραφή

16.09.2021 / 14:41
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
20210916 ΔΗΜΗΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΛΑΤΟΜΕΙΑ

Ολοκληρώθηκε μια σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που αφορά στην ψηφιακή καταγραφή και απεικόνιση όλων  των λατομικών περιοχών και των λατομείων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Προηγήθηκε εντατική εργασία  υπηρεσιακών στελεχών της Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, με  την καθοριστική  υποστήριξη του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρου Δημητρογιάννη.

Με την  επιτυχή ολοκλήρωση της αποτύπωσης δημιουργούνται πλέον σημαντικά οφέλη, καθώς η Περιφέρεια έχει αναλυτικά όλα τα δεδομένα που αφορούν τις λατομικές περιοχές, και επιπλέον διευκολύνονται στο μέγιστο οι δραστηριότητες του τεχνικού και κατασκευαστικού κλάδου, καθώς κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει την απαραίτητη γνώση για τον εφοδιασμό των απαραίτητων πρώτων υλών για κατασκευαστικές και άλλες δραστηριότητες.

Η Ψηφιακή καταγραφή και απεικόνιση περιλαμβάνει:

1.   Συγκέντρωση όλων των απαραίτητων δεδομένων σε Πίνακες excel όπου καταγράφονται: 

     Α. Οι υφιστάμενες λατομικές περιοχές αδρανών υλικών  ενεργοποιημένες ή μη  ανά  Περιφερειακή Ενότητα, η τοποθεσία, το εμβαδόν, το ΦΕΚ καθορισμού, οι ψηφιακές συντεταγμένες και οι λόγοι μη ενεργοποίησης των μη ενεργοποιημένων λατομικών περιοχών.

     Β. Τα υφιστάμενα  λατομεία  αδρανών υλικών  ανά  Περιφερειακή Ενότητα εντός και εκτός λατομικών περιοχών, η τοποθεσία, το εμβαδόν και οι ψηφιακές συντεταγμένες καθορισμού αυτών.

      Γ. Οι εξετασθείσες περιοχές από τις αντίστοιχες Επιτροπές Καθορισμού Λατομικών Περιοχών  για τα προηγούμενα έτη, οι ψηφιακές συντεταγμένες εντοπισμού των και οι λόγοι απόρριψης όσων εξ αυτών δεν κρίθηκαν κατάλληλες για λατομικές περιοχές.

     Δ. Τα υφιστάμενα πλην αδρανών  λατομεία, όπως λατομεία μαρμάρου, σχιστολιθικών πλακών, αργίλου, γύψου κ.α., ανά  Περιφερειακή Ενότητα, η τοποθεσία και το εμβαδόν αυτών.

2. Ψηφιακούς χάρτες  στο Google Earth,  όπου:

    Α. Απεικονίζονται ψηφιακά όλα  τα στοιχείαπου παρατίθενται στους παραπάνω πίνακεςexcel που αφορούν λατομικές περιοχές ενεργοποιημένες η μη, λατομεία αδρανών υλικών, εξετασθείσες περιοχές και «λοιπά» λατομεία, σε ένα  σύστημα  ψηφιακών χαρτών  Google Earth σε αρχεία ΚΜL    Β. Το σύστημα παρέχει την δυνατότητα αυτόματης εύρεσης και

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα