ΠΔΕ:Επίσκεψη-συνεργασία με Αντιπεριφεριάρχη θ.Βασιλόπουλο για αγροδιατροφικό τομέα-Φωτό

16.09.2021 / 14:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
20210916 ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ- ΚΡΗΤΗ (1)

Διαπεριφερειακή συνεργασία Δυτικής Ελλάδας & Κρήτης στον Αγροδιατροφικό τομέα – Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Βασιλόπουλου

Επίσκεψη  στην Κρήτη   πραγματοποίησε πρόσφατα  ο Αντιπεριφερειάρχης  Αγροτικής Ανάπτυξης  Θεόδωρος  Βασιλόπουλος με την ιδιότητά του προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κατά την οποία συναντήθηκε  με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο  Αρναουτάκη με τον οποίο  συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος διαπεριφερειακού επιπέδου, ενώ μετέφερε και πρόσκληση του Περιφερειάρχη  Νεκτάριου Φαρμάκη  να  επισκεφτεί στην Δυτική Ελλάδα.

Τη συνάντηση απασχόλησαν ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, τα προβλήματα που επιφέρει στις καλλιέργειες η κλιματική αλλαγή, την αναδιοργάνωση των ΤΟΕΒ αλλά και την υιοθέτηση καλών πρακτικών, στον τομέα της αγροτικής παραγωγής, της τυποποίησης των αγροτικών προϊόντων, της ιχνηλασιμότητας του branding και της προβολής των προϊόντων της περιοχής.    

Ακολούθως στη συνάντηση εργασίας που είχε με τον ομόλογο του πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κρήτης Στ. Τζεδάκη ανταλλάχθηκαν απόψεις γύρω από βέλτιστες πρακτικές και δράσεις των φορέων που εκπροσωπούν.

 Η επίσκεψη στην  Περιφέρεια Κρήτης ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στην Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου και με επισκέψεις σε επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού χώρου στην Μεσσαρά (Ν. Ηρακλείου), στο Καστέλι Κισσάμου (Ν. Χανίων)  και  σε εκδήλωση για τη Μελισσοκομία στη πόλη του Ρεθύμνου.

Ειδικότερα στον αμπελώνα στο Καστέλι Κισσάμου  ο Αντιπεριφερειάρχης  ενημερώθηκε για τη χρησιμότητα τοπικών μετεωρολογικών σταθμών και πως αυτοί βοηθούν στην βελτίωση της παραγωγής, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στον Αντιπεριφερειάρχη η ύπαρξη υδρόμετρων στο σύνολο των αγροτικών εκμεταλλεύσεων των περιοχών που επισκέφθηκε, πρακτική η οποία  απουσιάζει  από τους τοπικούς οργανισμούς  ένα  θέμα αυτό απασχολεί ως γνωστόν σε μεγάλο βαθμό τους ΤΟΕΒ στην Δυτική Ελλάδα. Τον Αντιπεριφερειάρχη συνόδευαν οι συνεργάτες του γραφείου του Μάριος Πραπόπουλος και Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλους. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα