Πατρινό Καρναβάλι 2022: Έκοψαν σε γιορτινό κλίμα την σοκοΚαρναβαλοπιτά τους – ΦΩΤΟ

27.02.2022 / 11:34
pita 100

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σε μια κεφάτη καρναβαλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή της σοκολατοκαρναβαλόπιτας από τα σωματεία των σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες» το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Καρναβαλιού στα Παλαιά Σφαγεία.

Πατρινό Καρναβάλι 2022: Έκοψαν σε γιορτινό κλίμα την σοκοΚαρναβαλοπιτά τους – ΦΩΤΟ 6


Στην καθιερωμένη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μια εβδομάδα πριν την κορύφωση του τελευταίου Σαββατοκύριακου του Πατρινού Καρναβαλιού, αποτελώντας μια από τις πιο δημοφιλείς ετήσιες κοπές πίτας, γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια από την ίδρυση του σωματείου «Σοκολατορίχτες» και τα 25 χρόνια από την ίδρυση του σωματείου «Σοκολατομαχίες» και έγινε ο απαραίτητος σοκολατοπόλεμος σύμφωνα με το πατρινό έθιμο. Οι σοκολάτες γλύκαναν τους παρευρισκόμενους που αντάλλαξαν ευχές.

Πατρινό Καρναβάλι 2022: Έκοψαν σε γιορτινό κλίμα την σοκοΚαρναβαλοπιτά τους – ΦΩΤΟ 7


Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας κα Ήρα Κουρή χαιρέτισε τη γιορτή υπογραμμίζοντας την αξία του εθίμου στο Πατρινό Καρναβάλι και ευχήθηκε από του χρόνου ένα Καρναβάλι ελεύθερο από περιορισμούς, αντάξιο στην ιστορία του θεσμού και στις προσδοκίες όλων μας. Στην εκδήλωση από τα σωματεία των σοκολατοριχτών τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα ο κος Βαγγέλης Μαντάς, παλαιός σοκολατορίχτης από το 1952 και παλαιό μέλος του ιστορικού Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών.
Το έθιμο του σοκολατοπόλεμου, ένα από τα μακροβιότερα και άμεσα συνδεδεμένο με την ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού, παραμένει ολοζώντανο και αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου.


Την εκδήλωση πλαισίωσε παιανίζοντας αποκριάτικους ρυθμούς και καρναβαλικά τραγούδια η Δημοτική Μουσική του Πολιτιστικού Οργανισμού (Μπάντα του Δήμου).

Πατρινό Καρναβάλι 2022: Έκοψαν σε γιορτινό κλίμα την σοκοΚαρναβαλοπιτά τους – ΦΩΤΟ 8
Πατρινό Καρναβάλι 2022: Έκοψαν σε γιορτινό κλίμα την σοκοΚαρναβαλοπιτά τους – ΦΩΤΟ 9
Πατρινό Καρναβάλι 2022: Έκοψαν σε γιορτινό κλίμα την σοκοΚαρναβαλοπιτά τους – ΦΩΤΟ 10

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα