Patras Street Food Festival – Πάνω από 14.000 επισκέπτες σε δύο μέρες | dete

Patras Street Food Festival - Πάνω από 14.000 επισκέπτες σε δύο μέρες

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Patras Street Food Festival το οποίο έδειξε ότι η διοργάνωση αυτή μπορεί και έχει όλες τις δυνατότητες για να αποτελέσει θεσμό.

Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα του ΣΚΕΑΝΑ και ήταν η πρώτη από τις δράσεις που έχει συμπεριλάβει στον φάκελο του Visit Patras για την αξιοποίηση της τουριστικής δυναμικής της Πάτρας, σε κατεύθυνση εξωστρέφειας πάντα.  Η ανακοίνωση απολογισμού για το πρώτο Patras Street Food Festival αναφέρει:

"Το πρώτο Patras Street Food Festival τελείωσε και η πόλη μπορεί να αισθάνεται χαρούμενη για την συλλογική επιτυχία του φεστιβάλ. Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έθεσε τον πήχη ψηλότερα για την επόμενη διοργάνωση.

Η ανάγκη των Πατρινών για κάτι διαφορετικό έδωσε δυναμική ώθηση στο φεστιβάλ. Περίπου 15.000 επισκέπτες πέρασαν την πύλη του Κήπου της Apotheosis το Σάββατο και την Κυριακή. Οι επισκέπτες θα ξεπερνούσαν τους 20.000 αν ο καιρός ήταν καλύτερος και καθιστούσε εφικτή την πραγματοποίηση και τρίτης ημέρας όπως ήταν προγραμματισμένο.

Ο άστατος καιρός, αρχικά ανέβαλε την έναρξη του φεστιβάλ που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή το απόγευμα και στη συνέχεια οδήγησε στην ακύρωση των εκδηλώσεων της Δευτέρας μετά από κοινή απόφαση των διοργανωτών και των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης που συμμετείχαν με κιόσκι στο φεστιβάλ.

Κατά την διάρκεια των δύο ημερών της διοργάνωσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σε έναν χώρο που διαμορφώθηκε ειδικά για τις ανάγκες του φεστιβάλ. Ο Κήπος της Apotheosis, με το επιβλητικό Banyan Τree στο κέντρο του, απέσπασε κολακευτικά σχόλια από τους χιλιάδες επισκέπτες και αποδείχθηκε ιδανικός χώρος για εκδηλώσεις τέτοιου τύπου.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι γευστικές δημιουργίες των καταστημάτων που συμμετείχαν στην διοργάνωση με kioski. Bodegas, Coffee Island, Opera Burger, Σχαραβαίος, Pizza 44, Tomo's, Distinto, Ρόδον/Tessera, Χοιροποίητο, El Greco Pizza, Rolling Juice/Le Patron, Mama Pizza και Rubik's έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και παρουσίασαν πιάτα με ιδιαίτερες γεύσεις, με πολλά από αυτά να αποτελούν νέες προτάσεις των καταστημάτων με αφετηρία το Patras Street Food Festival.

Παράλληλα, με μόλις 5 ευρώ την ημέρα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καλλιτέχνες και σχήματα ευγνωσμένης αξίας. Το Σάββατο, από νωρίς το μεσημέρι, οι Natural Beat έδωσαν ρυθμό στο κοινό και το απόγευμα της ίδια ημέρα οι εκρηκτικοί Passepartout ξεσήκωσαν το κοινό που χόρευε στους ρυθμούς της μουσικής τους. Στο τέλος της πρώτης ημέρας του φεστιβάλ, ο πατρινός Vassilikos ανέβηκε στο main stage που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές και τραγούδησε λατρεμένες επιτυχίες των περασμένων χρόνων.

Τo πρωινό της Κυριακής άνηκε στα παιδιά και ο Φοίβος Δεληβοριάς με τους συνεργάτες του, για σχεδόν δύο ώρες, διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους με τη μουσική παιδική παράσταση «Πες μου τ' όνομά σου». Μετά από τη συναυλία, ο γνωστός παίκτης θεάτρου σκιών Χρήστος Καλπουζάνης έπαιξε συνεχόμενες παραστάσεις Καραγκιόζη στον εσωτερικό χώρο της Apotheosis και προσέφερε απλόχερα γέλιο μέσα από τις ιστορίες του ήρωα του θεάτρου σκιών. Επιπλέον, οι X-Saltibagos κυκλοφορούσαν στο χώρο με τα ξυλοπόδαρα τους κάνοντας διάφορα ακροβατικά που προκαλούσαν στα παιδιά τρομερές αντιδράσεις.

Το απόγευμα της Κυριακής, τη σκυτάλη των εκδηλώσεων πήραν οι Cubaneros, οι οποίοι μέσα από τους λάτιν ρυθμούς τους έδωσαν διαφορετική νότα στο φεστιβάλ. Κέφι, χορός και τραγούδι σε συνδυασμό με τα λαχταριστά street food αποτελούσαν τα συστατικά για μια απόλυτα επιτυχημένη ημέρα, μέχρι να έρθει το τέλος της. Εκεί όπου η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης» με τον Γιάννη Κότσιρα προσέφεραν μια ανεπανάληπτη μουσική συναυλία που απέσπασε τα καλύτερα σχόλια από το κοινό.