Πάτρα:«Όαση» κινηματογραφικής δροσιάς στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου με την ταινία «Μάρτιν Ίντεν»-ΦΩΤΟ

28.07.2021 / 14:54
DSC_2894

Το βράδυ της Τρίτης (χθες), στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου όλα θύμιζαν και παρέπεμπαν σε κάτι από τις «νύχτες με φεγγάρι, μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά», ξυπνώντας μνήμες και ζωντανεύοντας για μία ακόμα φορά στην άνω πόλη της Πάτρας, εικόνες από «τα θερινά τα σινεμά».
Αιτία για να συμβεί αυτό, μία ακόμα προβολή του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου, της ενότητας που και φέτος «υπογράφει» ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων. Αφορμή, η προβολή της ταινίας «Μάρτιν Ίντεν». Μιας δραματικής ταινίας με την οποία κλείνει η τελευταία εβδομάδα προβολών της ενότητας για τον μήνα Ιούλιο.
Όλα αυτά μαζί και το κάθε ένα χωριστά, ήταν «αρκετά» για να αναδειχθεί το αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, σε «όαση» δροσιάς. Την ταινία προλόγισε το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων Χριστίνα Κλωνιζάκη.
Η ταινία
Η ταινία είναι «προϊόν» της εξαιρετικής διασκευής του ομότιτλου ημι-αυτοβιογραφικού κλασικού βιβλίου του Τζακ Λόντον, που εξελίσσεται στην Νάπολη στα μέσα του 20oύ αιώνα. Το Martin Eden του Πιέτρο Μαρσέλο, έχει ως πρωταγωνιστή ένα διαχρονικό ήρωα που αγωνίζεται ενάντια στις κοινωνικές ανισότητες και ονειρεύεται να φτάσει πιο πέρα από εκεί που του επιτρέπει η λαϊκή καταγωγή του.
Η υπόθεση εξελίσσεται στην προπολεμική Νάπολη, όταν η άνοδος του Σοσιαλιστικού Κόμματος καθρέφτιζε την όξυνση των ταξικών αντιθέσεων και ένας ανειδίκευτος εργάτης, ο Μάρτιν, είναι γεμάτος από φιλοδοξίες και αγωνίες . Φιλοδοξίες να ξεφύγει από το προδιαγεγραμμένο μέλλον που του επιφυλάσσει η ταπεινή κοινωνική και οικονομική του κατάσταση, και αγωνίες να βοηθήσει όπως μπορεί τους φτωχούς ανθρώπους του κύκλου του .
Ο Μάρτιν πιστεύει, πως μόνο η μόρφωση μπορεί να τον εφοδιάσει με ό,τι χρειάζεται για να επιτύχει τους σκοπούς του. Με τη μόρφωση, θα μπορέσει ο μη προνομιούχος Ναπολιτάνος να γίνει ένας συγγραφέας που θα αποτυπώσει στο χαρτί, θα απαθανατίσει τη στέρηση, τον πόνο και την αδικία που υφίσταται η τάξη του.
Τα πράγματα αλλάζουν ριζικά όταν γνωρίζει την νεαρή και όμορφη Έλενα. Η κοπέλα είναι μεγαλοαστή, μια μορφωμένη και καλλιεργημένη κόρη οικογένειας βιομηχάνων, δηλαδή ανήκει στο απέναντι ταξικό στρατόπεδο…
Σκηνοθεσία: Πιέτρο Μαρσέλο
Ηθοποιοί: Πιέτρο Μαρσέλο, Μαουρίτσιο Μπράουκι
Η ταινία θα επαναπροβληθεί στις 9.30 το βράδυ την Πέμπτη 29 Ιουλίου στα Αραχωβίτικα και την Κυριακή 1η Αυγούστου στη Θέα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Υπενθυμίζεται ότι για την προστασία των θεατών, η είσοδος στους χώρους προβολών αρχίζει από τις 8.30 και με παραλαβή αριθμημένων καρτών. Για την είσοδο του κοινού στις συναυλίες και στις Θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους δεν απαιτείται rapid test ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες

Πάτρα:«Όαση» κινηματογραφικής δροσιάς στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου με την ταινία «Μάρτιν Ίντεν»-ΦΩΤΟ 3
Πάτρα:«Όαση» κινηματογραφικής δροσιάς στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου με την ταινία «Μάρτιν Ίντεν»-ΦΩΤΟ 4

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα