Πάτρα: Ζήτημα επιβίωσης για την εστίαση – Παραδίδουν κλειδιά τα μαγαζιά

03.02.2021 / 21:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 16

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο κλάδος της εστίασης με τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους τους να αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, ζητώντας τη στήριξη της πολιτείας.

Όπως υποστηρίζουν δεκάδες επαγγελματίες έμειναν έξω από την πέμπτη δόση της επιστρεπτέας προκαταβολής γεγονός που για αυτούς με τα κλειστά ταμεία που έχουν εδώ και τρεις μήνες αποτελεί σημαντικό πρόβλημα.

Ο κλάδος είχε εναποθέσει τις ελπίδες του από τη στιγμή που αναγκαστικά μένει κλειστός αυτό το διάστημα λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, στην επιστρεπτέα προκαταβολή.

Όχι μόνο  για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις των μαγαζιών του, αλλά για να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για την οικογένεια του. «Είναι ζήτημα επιβίωσης για πολλούς από εμάς» τονίζει χαρακτηριστικά ο Σπύρος Στεργίου.

Ακόμα και οι επιχειρήσεις που πήραν την επιστρεπτέα προκαταβολή τα χρήματα ήταν ελάχιστα σε σχέση με την τέταρτη και αρκετά μειωμένα

Έτσι ο κλάδος της εστίασης με το πανελλήνιο συνδικαλιστικό τους όργανο να διοργανώνει ταυτόχρονες συγκεντρώσεις σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας για τις 10 Φεβρουαρίου.

Το σκεπτικό της συγκέντρωσης αυτής είναι να παραδώσουν τα κλειδιά  των καταστημάτων τους στους αρμοδίους της κυβέρνησης και να ζητήσουν επιπλέον μέτρα.

Στην Πάτρα η συγκέντρωση που θα γίνει από τον ΣΚΕΑΝΑ θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Γεωργίου, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες της πόλης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα