Παρασκευή, 15.01.2021, 1:39 πμ

Πάτρα: Ξεκίνησε η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος στον “Αγ. Ανδρέα” – Γεγονός η πρώτη στεφανιογραφία

14.01.2021 / 8:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
stefaniografia

Mία ιδιαίτερα σημαντική μέρα ήταν η χθεσινή για το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας». Σε καιρό πανδημίας ξεκίνησε η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος του νοσοκομείου που αποτελούσε μία πάγια και επείγουσα ανάγκη.

Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη στεφανιογραφία σε ασθενή του νοσοκομείου.

Η ανάπτυξη Αιμοδυναμικού Τμήματος στον «Αγιο Ανδρέα», αποτελούσε χρόνιο αίτημα της ιατρικής κοινότητας του νοσοκομείου που αδυνατούσε να προσφέρει αυτή τη σωτήρια υπηρεσία υγείας στους ασθενείς της.

Την κάλυψη της ανάγκης αυτή αναγνώρισε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης ο οποίος πήρε απόφαση για την εξ ολοκλήρου χρηματοδότησή του (ύψους 300.000 ευρώ) από το ταμείο της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Την ιατρική ομάδα που στηρίζει τη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος αποτελούν οι επεμβατικοί καρδιολόγοι Νίκος Γράψας, Γιάννης Χριστοδούλου, Νίκος Νικολόπουλος και Διονύσης Κτενάς.

Επίσης το Τμήμα ενισχύει νοσηλευτικό προσωπικόπου το προηγούμενο διάστημα είχε σταλεί για εκπαίδευση, όπως και γιατροί του, στο Αιμοδυναμικό Τμήμα του

Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Παράλληλα από το ίδιο νοσοκομείο μετακινήθηκαν ειδικευμένοι τεχνολόγοι για τον χειρισμό των μηχανημάτων.

πληροφορίες εφ. Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ