Πάτρα: Ξεκινά σήμερα στα Υψηλά Αλώνια το τριήμερο «Μουσικό Αντάμωμα» με τα Φωνητικά Σύνολα

23.07.2021 / 12:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ANTAMOMA

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ και για τρία βράδια, χορωδίες θα «πλημμυρίσουν» την Πάτρα, με αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια  

Χορωδίες, φωνητικά και μουσικά σύνολα, θα αφήσουν για τρείς ημέρες την «σφραγίδα» τους στις φετινές εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Η πλατεία Υψηλών Αλωνίων, από σήμερα Παρασκευή 23 μέχρι και την Κυριακή 25 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ θα υποδεχθεί χορωδίες και σύνολα, τα οποία θα «πλημμυρίσουν» την πόλη με ξεχωριστά ακούσματα.   

Το τριήμερο Μουσικό αντάμωμα φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημεία αναφοράς της ελληνικής χορωδιακής πραγματικότητας, προσφέροντας μιας άλλης διάστασης παραστάσεις και εμπειρίες, μέσα από την προβολή της μουσικής των φωνητικών συνόλων.

Τα σύνολα που συμμετέχουν στο «Μουσικό Αντάμωμα», κατά σειρά εμφάνισης, έχουν ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/7

ΧΟΡΩΔΙΑ «ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ»

Η χορωδία του Συλλόγου «Κοινο_Τοπία», θα παρουσιάσει τραγούδια όπως το παραδοσιακό «Ο Πεύκος», «Της Δόξας λάμπει γαλανό το φως», «Να ‘τανε το ΄21», αλλά και τραγούδια του Μ. Χατζιδάκι, του Μ. Θεοδωράκη κ.ά, υπό την διεύθυνση της Λίνας Γερονίκου.

ΧΟΡΩΔΙΑ «BEL CANTES» – ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ

Στην εκδήλωση θα ακουστούν τα τραγούδια «Όμορφη και παράξενη πατρίδα», «Η αγάπη» (από τη συλλογή «Δημώδη Ελληνικά Άσματα», «Γιαρέμ», «Καραγκούνα», «Η ξενιτιά του έρωτα», «Κάτω στη Ρόδο» (από τη συλλογή «Δημώδη Ελληνικά Άσματα») και «Φίλοι κι αδέλφια». Η χορωδία διευθύνεται από την Έλενα Δρουκοπούλου. Μαντολίνο: Ανδριάνα Αγγελοπούλου, Πιάνο: Κων/να Ανδρουτσοπούλου

«CORO AVANTI» ΜΙΚΤΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ «ΟΡΦΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ»

Το Μικτό Φωνητικό Σύνολο «Coro Avanti» συστήθηκε πριν από 2 χρόνια υπό την διδασκαλία και διεύθυνση της κ. Λίνα Γερονίκου και είναι ένα πολλά υποσχόμενο Μουσικό Σύνολο που παρουσιάζεται στη πόλη της Πάτρας για 1η φορά.

Θα ακουστούν τραγούδια, όπως Άρνηση (Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Ποίηση: Γιώργος Σεφέρης), Δοξαστικό (Στίχοι – Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης), Μέρα Μαγιού (Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης   Ποίηση: Γιάννης Ρίτσος), Όμορφη Πόλη (Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης Στίχοι: Γιάννης Θεοδωράκης) κ.ά. Διεύθυνση – διδασκαλία: Λίνα Γερονίκου. Συνοδεία στο πιάνο: Κατερίνα Φιλιππάτου.

ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ «CANTELENA»

Θα ακουστούν τραγούδια από το ελληνικό και ξενόγλωσσο ρεπερτόριο, όπως «Με την Ελλάδα καραβοκύρη», «Δέκα παλληκάρια», «Δε σε θέλω πια», «Ας κρατήσουν οι χοροί», “The little light of mine” και “Give us hope”. Δ/νση χορωδίας; Ελένη Παπαδοπούλου – Αραβαντινού. Κρουστά: Γιώργος Λαμπράκος, Πιάνο: Νίνα Μεταξά

ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΑΒΛΑΝΙΟΥ

Η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαβλανίου, αποτελείται στο σύνολο από δέκα (10) χορωδούς και τον μαέστρο Παναγιώτη Τσαλίδη. Η χορωδία θα συνοδευτεί από ένα βιολί και ένα κρουστό, ενώ θα ακουστούν τα τραγούδια «Της αγάπης αίματα», «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», «Τσάμικος», «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ και «Ας κρατήσουν οι χοροί». Διεύθυνση Χορωδίας: Παναγιώτης Τσαλίδης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/7

ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ «SANTA MAURA»

Στην εκδήλωση θα ακουστούν τα τραγούδια «Το χάραμα επήρα», «Ο γέρος του Μοριά», «Στη σκιά χειροπιασμένες», «Σ’ ένα παπόρο μέσα» και «Δέκα παληκάρια». Τη διεύθυνση του συνόλου έχει αναλάβει η Δήμητρα Αψώματου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΟΡΩΔΙΑ «ΑΝΤΗΧΩ»

Θα παρουσιαστούν τα τραγούδια «Ελευθεριά», «Πολλά δε θέλει ο άνθρωπος», «Όμορφη και παράξενη πατρίδα», «Οι ήρωες είναι πάντα ευγενικοί» και «Μικρόκοσμος». Τη χορωδία διευθύνει η Μέλπω Βικάτου. Πιάνο: Λίνα Μεταξά. Αφηγητής: Σωτήρης Θανόπουλος

ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΤΡΑΣ «Vocal»

Θα ακουστούν τα τραγούδια «Ελευθεριά», «Το Χάραμα επήρα», και ο «Θούριος του Ρήγα». Διεύθυνση Χορωδίας Κατερίνα Πολυμενάκου. Πιάνο Μαρία Παστού.

«ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ» ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

Θα παρουσιαστούν έργα, όπως «Θα σε ξαναδώ στους μπαξέδες», «Ιθάκη», «Το χάραμα επήρα» και «Αυγή Ελπιδοφόρα». Την χορωδία διευθύνει η Λίνα Γερονίκου. Συνοδεία στο Πιάνο Νίνα Μεταξά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/7, ώρα 21.30

Μικρό Σύνολο Παραδοσιακών Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πάτρας.  Συναυλία: Παράδοση & Ρεμπέτικο. Νίκος Μήλας – βιολί, Χριστίνα Κουκή- σαντούρι, Σέργιος Βούλγαρης-κρουστά, Δήμητρα Τσατσού-τραγούδι, Ευγένιος Βούλγαρης- ούτι, τραγούδι Επιμέλεια: Ευγένιος Βούλγαρης.

Για την είσοδο του κοινού στις συναυλίες και στις θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους δεν απαιτείται rapid test ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα