Πάτρα: Ξεκινά η 2η τοιχογραφία του ArtWalk 6

06.05.2021 / 18:58
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ZABOU_Racism Is A Virus_London UK 2020

To 6ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 6 συνεχίζει με την δεύτερη τοιχογραφία του το Σάββατο 8 Μαΐου, στην οδό Μπουκαούρη, στο ύψος της οδού όπου γίνεται Ιωνίας, προσκαλώνταςστην Πάτρα την πολύ διάσημη Γαλλίδα καλλιτέχνιδα της street art, ZABOU.

«Δίνοντας σε όλο τον κόσμο περισσότερο χρώμα, με μία τοιχογραφία κάθε μέρα», αυτό είναι το μότο της ZABOU,  η οποία, με έδρα το Λονδίνο τα τελευταία χρόνια, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και δημιουργεί μεγάλου μεγέθους τοιχογραφίες. Ο επόμενος σταθμός της είναι ο αστικός ιστός της Πάτρας, όπου, μέσα στο επόμενο διάστημα, θα δημιουργήσει μία ξεχωριστή και εντυπωσιακή τοιχογραφία με αρκετά στοιχεία εμπνευσμένα από τη χώρα μας.

Τα ρεαλιστικά ασπρόμαυρα μεγάλου μεγέθους πορτρέτα που δημιουργεί, «παίζουν» με τα οπτικά και τα χωρικά όρια, ενώ η χρήση χρώματος στο φόντο ελαφρύνει την αυστηρότητά τους, τονίζοντας την έκφραση και τα συναισθήματα των υποκειμένων που ζωγραφίζει. Η έμπνευση για τη θεματολογία της προέρχεται από διάφορους τομείς της ανθρώπινης ύπαρξης, όπως η ιστορία, ο κινηματογράφος, η μουσική, η ενδυνάμωση και η αγάπη, αλλά και από τον περιβάλλοντα χώρο της τοιχογραφίας. Η ZABOU, όταν δεν ζωγραφίζει, συμμετέχει σε ομιλίες, εκδόσεις βιβλίων και περιοδικών για την τέχνη στο δημόσιο χώρο και σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για την ZABOU, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Σας περιμένουμε να παρακολουθήσετε από κοντά την δημιουργία της τοιχογραφίας και να γνωρίσετε την καλλιτέχνιδα και το έργο της!

Σας περιμένουμε με χαρά!

Τo ArtWalk 6 τελεί υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και των μεγάλων χορηγών Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ) και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα