Πάτρα: Βοήθεια σε συμπολίτη από τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο σπίτι»

09.07.2021 / 11:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
vohthia_sto_spit

Η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων: Η δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων προσφέρει διαρκώς στην προστασία πολλών  ευάλωτων συνανθρώπων μας. Παρά την υποστελέχωσή της και τις αυξημένες ανάγκες, ιδιαίτερα την εποχή της πανδημίας, οι εργαζόμενοι στη δομή ανταποκρίνονται στο σύνολο σχεδόν των αυξημένων αιτήμάτων, που δέχονται.

Πριν δύο ημέρες εργαζόμενοι του  «Βοήθεια στο σπίτι» επισκέφθηκαν το σπίτι ωφελούμενου της δομής και αντιλήφθηκαν ότι αυτός αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Ο ίδιος αρνήθηκε να κληθεί ασθενοφόρο, ώστε να εξεταστεί στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Από την υπηρεσία έγιναν συνεχείς προσπάθειες επικοινωνίας μαζί του, και διαπιστώθηκε ότι αδυνατούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι. Ειδοποιήθηκαν άμεσα η Άμεση Δράση, το Πυροσβεστικό Σώμα και το ΕΚΑΒ, που έδρασαν ώστε να μπει η υπηρεσία στο σπίτι, να προσεγγιστεί ο πάσχων και να διακομιστεί στο  νοσοκομείο. 

Ο Κοινωνικός Οργανισμός ευχαριστεί όλους τους φορείς, που συνέβαλαν στο να βοηθηθεί ο ανήμπορος συμπολίτης μας.

Ο Κοινωνικός Οργανισμός εξακολουθεί να διεκδικεί την ενίσχυση της συγκεκριμένης δομής, με τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που απασχολούνται επί χρόνια σε αυτή, με μόνιμες προσλήψεις όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, με αυξημένη χρηματοδότηση και  τον ανάλογο εξοπλισμό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα