Πάτρα – τραπεζοκαθίσματα: Από το ένα άκρο στο άλλο και στα… δύο η κοινή γνώμη

23.06.2024 / 18:00
ka 8

To θέμα με τα τραπεζοκαθίσματα είναι από αυτά που συζητήθηκαν εντόνως τις προηγούμενες ημέρες.

Η νέα εικόνα της Ρήγα Φεραίου, της Τριών Ναυάρχων και της Παντανάσσης που αποτελούν και τους τρεις μεγάλους πεζόδρομους του κέντρου με δεκάδες επιχειρήσεις εστίασης να δραστηριοποιούνται εκεί, είναι γεγονός ότι ξένισε.

Υπήρχαν αρκετοί δημότες που τους άρεσε αυτή η εικόνα θεωρώντας ότι πλέον έχει μπει μια τάξη και ότι οι πεζόδρομοι «ελεύθεροι» αναδεικνύουν την αισθητική του κέντρου.

Υπήρχαν όμως και άλλοι (και δεν μιλάμε για επαγγελματίες εστίασης) που η νέα εικόνα των πεζόδρομων χωρίς τραπεζοκαθίσματα δεν τους άρεσε, μιλώντας για μια έρημη πόλη, καθώς τα καταστήματα εστίασης έδιναν ζωή στους πεζόδρομους.

Κατά την άποψη μας και οι δύο αυτές εικόνες είναι κάπως ακραίες. Στην μία περίπτωση γιατί υπήρχαν μαγαζιά που είχαν πράγματι κόψει την πρόσβαση των πεζών σε σημεία των πεζόδρομων, ενώ στην άλλη περίπτωση είναι γεγονός ότι η πόλη δείχνει να είναι κάπως άδεια με την νέα της εικόνα.

Χρειάζεται μια μέση λύση. Η μέση λύση είναι η πρόταση του ΣΚΕΑΝΑ (1,20 – 1,30) που επί της ουσίας σημαίνει ένα παραπάνω τραπέζι για το κάθε μαγαζί. Μέχρι να καταρτιστεί και να ετοιμαστεί η νέα κανονιστική. Και φυσικά αυτό να ισχύει για όλους. Γιατί με τη στάση της η δημοτική αρχή άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και η μπάλα θα πάρει πολλούς…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα