Πάτρα: Το «οδοιπορικό» του Καραγκιόζη έκανε στάση στην πλ. Αγίας Λαύρας – ΦΩΤΟ

27.07.2021 / 16:15
lavra2

Το φετινό «οδοιπορικό» του Καραγκιόζη στις γειτονιές της Πάτρας συνεχίστηκε το βράδυ της Δευτέρας (χθες) κάνοντας «στάση» στην πλατεία Αγίας Λαύρας, με τον καραγκιοζοπαίχτη Θωμά Αγραφιώτη να παρουσιάζει το έργο «Ο καραγκιόζης και ο καπετάν Κίσσας». Η Παράσταση ανέβηκε  σε συνεργασία με τον Σύλλογο των «Εν Πάτραις Ζακυνθίων». Την παράσταση προλόγισε ο πρόεδρος του συλλόγου Ηλίας  Βαρβαρίγος.

Κεντρικό θέμα των φετινών παραστάσεων είναι η «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ». Η επιλογή του θέματος έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση, καθώς ένας από τους βασικούς ρόλους που ενσαρκώνει ο μακρυχέρης – καμπούρης ήρωας , ως ένας άνθρωπος του λαού, εκτός από αυτούς του ευφυολόγου, του τραγουδιστή, του καλόκαρδου, του ετοιμόλογου, του ερωτιάρη και του πολιτικάντη, είναι και αυτός του πατριώτη και του επαναστάτη,

Το Θέατρο Σκιών πηγαίνει επίσης φέτος στις δομές των παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου – Δημοτική κατασκήνωση Πλαζ και Δημοτική κατασκήνωση Ροϊτίκων – εργαστήρια θεάτρου σκιών (κατασκευή φιγούρας, δημιουργία σεναρίου, μικρή παράσταση), έως τις 13 Αυγούστου 2021.
Υπεύθυνοι για το πρόγραμμα των κατασκηνώσεων  είναι ο Χρήστος Καλπουζάνης στην Πλαζ και ο Μπάμπης Μακρής στα Ροϊτικα. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με εκπολιτιστικούς συλλόγους.

Πάτρα: Το «οδοιπορικό» του Καραγκιόζη έκανε στάση στην πλ. Αγίας Λαύρας - ΦΩΤΟ 5
Πάτρα: Το «οδοιπορικό» του Καραγκιόζη έκανε στάση στην πλ. Αγίας Λαύρας - ΦΩΤΟ 6
Πάτρα: Το «οδοιπορικό» του Καραγκιόζη έκανε στάση στην πλ. Αγίας Λαύρας - ΦΩΤΟ 7
Πάτρα: Το «οδοιπορικό» του Καραγκιόζη έκανε στάση στην πλ. Αγίας Λαύρας - ΦΩΤΟ 8

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα