Πάτρα – Το μοντέλο των lockdown απέτυχε, η εστίαση ζητάει να ανοίξει για λόγους δημόσιας υγείας

30.03.2021 / 21:24
ντα 20

Το άμεσο άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης ζητάει ο ΣΚΕΑΝΑ τονίζοντας ότι τα μαγαζιά θα βοηθήσουν στη μη εξάπλωση περαιτέρω της διασποράς, από τη στιγμή που lockdown δεν υπάρχει και ο κόσμος βγαίνει έξω, χωρίς μέτρα, κανόνες και αποστάσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ, Σπύρο Στεργίου, αυτό το νόημα έχει και η κινητοποίηση που θα κάνει το πρωί της Τετάρτης ο σύλλογος στα σκαλιά της Αγίου Νικολάου, με την επιλογή του μέρους να έχει μία συμβολική σημασία.

«Το άνοιγμα των μαγαζιών της εστίασης θα βοηθήσει με την έννοια ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερη, τηρώντας τα μέτρα, τις αποστάσεις και τους κανόνες του πρωτοκόλλου, από το να επικρατεί αυτή η αναρχία που βλέπουμε στα στέκια της νεολαίας στην Πάτρα, αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος» τονίζει ο κ. Στεργίου.  

«Ο κόσμος δεν αντέχει. Το μοντέλο των lockdown με τις κλειστές αγορές, τα κλειστά μαγαζιά της εστίασης και του εμπορίου έχει αποτύχει. Καλείται η πολιτεία να βρει άλλον τρόπο για τη διαχείριση της πανδημίας και εμείς καλούμε τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό μας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα