Πάτρα: Το Μιντιλόγλι τίμησε με λαμπρότητα τον Άγιο Γεώργιο – ΦΩΤΟ

03.11.2020 / 16:04
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Δεν βρηκατε αυτο που ψαχνετε;

20201103_125013

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρoς Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Μιντιλόγλι Πατρών.

Κατά την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι οι Μάρτυρες που θυσίασαν τη ζωή τους επίστεψαν στην Ανάσταση του Χριστού και στη σωτηρία που πηγάζει από το Σώμα και το Αίμα Του. Για τούτο πρόσφεραν τη ζωή τους.

Σε άλλο σημείο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανδρεία που επέδειξε στο μαρτύριό του ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος, αλλά και στη σταθερότητα της πίστεώς του, αρετές τις οποίες καλούμαστε και εμείς  να μιμηθούμε, ιδιαίτερα στην εποχή της πνευματικής κρίσεως που διανύουμε.

Κλείνοντας, μετέφερε προς όλους, τόσο στον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη π. Ανδρέα Θεοδώρατο και τους συνεργάτες του, όσο και στους πιστούς, που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό, τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα