Πάτρα: Τι ζητούν από τον Υπουργό Εργασίας οι συνταξιούχοι

23.11.2020 / 18:26
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
sintaxiouxoi

Μέτρα στήριξης των συνταξιούχων ζητούν οι απόμαχοι της εργασίας του ΟΑΕΕ της Πάτρας, από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ιωάννη Βρούτση. Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον υπουργό:

«Μετά τη συγκέντρωση των συνταξιούχων στις 8/10/2020, με όλα τα μέτρα προστασίας, συναντήθηκε μαζί σας η αντιπροσωπεία της ΣΕΑ, καθώς και με τον Υφυπουργό κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου, όπου συζητήσατε το σύνολο των προβλημάτων που έχετε στην ευθύνη σας και αφορούν τους συνταξιούχους.

Μεταξύ των θεμάτων ήταν και η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, η κατάργηση του χαρατσιού αλληλεγγύης των ν. 3863/10 – 3865/10 που επιβάλλεται μόνο στους συνταξιούχους, και το άρθρο 29 ν.3986/11 για τις συντάξεις, καθώς και η οικονομική ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων που σε όλη τη 10ετία της κρίσης δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ, παρά τη μείωση του εισοδήματός τους (κατάργηση του ΕΚΑΣ, επιβολή για την υγεία κλπ.).

Η απάντησή σας, ότι τα δημοσιονομικά της χώρας δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση κάποια θετική απάντηση αυτή τη στιγμή, δεν έπεισε του συνταξιούχους.

Αυτό αποδείχθηκε λίγο διάστημα αργότερα μετά τη συνάντηση, όταν στις 12/11/2020 σε συζήτηση στη βουλή, ο κ. Πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα δοθεί οικονομική ενίσχυση στους οικονομικά αδύναμους και θα αποφασίσουν οι υπεύθυνοι υπουργοί σε ποιους, με ποιους τρόπους και ποιο ποσό θα δοθεί. Άρα λοιπόν τα χρήματα υπάρχουν και όχι μόνο αυτά αλλά και πολλά περισσότερα, μόνο αν υπολογίσουμε αυτά που παρακρατούνται από τους συνταξιούχους, φθάνουν τα 7,5 δις το χρόνο.

Μετά τις παραπάνω δηλώσεις του Πρωθυπουργού επανερχόμαστε στα αιτήματά μας και απαιτούμε:

•Να περιληφθούν στην οικονομική ενίσχυση όλοι οι συνταξιούχοι που εξαιρέθηκαν από τα αναδρομικά του 11μηνου και οι συνταξιούχοι που καθυστερεί η σύνταξή τους και δεν παίρνουν ούτε προσωρινή.

•Εν όψει του προϋπολογισμού του 2021, την κατάργηση άμεσα της εισφοράς αλληλεγγύης των ν.3863/10-3865/10, που μόνο οι συνταξιούχοι πληρώνουν και του άρθρου 29 ν.3986/11 για τις συντάξεις.

•Να νομοθετηθεί αύξηση κάθε χρόνο στις συντάξεις, να επανέλθουν τα δώρα που στον εργάσιμο βίο έχουν πληρώσει όλοι οι συνταξιούχοι και συνεχίζουν να πληρώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι.»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα