Πάτρα: Τι υποστηρίζει η ΔΕΥΑΠ για τα τρία αντλιοστάσια του αποχετευτικού δικτύου

15.05.2021 / 10:12
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 16

Κάθετη είναι η ΔΕΥΑΠ προς την κατασκευή των αντλιοστασίων στην παραλιακή ζώνη των Βραχνείκων και των Ροιτίκων.

Όπως υποστηρίζουν τα στελέχη και οι υπηρεσίες της δημοτικής επιχείρησης η υπογειοποίηση των αντλιοστασίων στο σημείο που βρίσκονται δεν θα μπορούσε να γίνει και εκτός αυτού, ακόμα και αν γινόταν θα έθετε σε κίνδυνο την μακροζωία ενός τόσο σημαντικού έργου.

Μάλιστα όπως έλεγαν το παράδειγμα της Χαλκίδας  που έφεραν κάποιοι από τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες,  με τα υπόγεια αντλιοστάσια, είναι μία εντελώς διαφορετική περίπτωση που δεν  μπορεί να συγκριθεί με την Πάτρα.   

Η μελέτη, όπως λένε στην ΔΕΥΑΠ, είναι καθόλα νόμιμη, τα κτίρια αυτά έχουν άδεια από την Κτηματική, ενώ θα βελτιωθούν αισθητικά με τη δημοτική επιχείρηση να είναι ανοικτή σε προτάσεις πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΔΕΥΑΠ το έργο του αποχετευτικού δικτύου θα δώσει μακροπρόθεσμα μια άλλη πνοή στην παραλιακή ζώνη των Ροιτίκων, των Βραχνείκων και του Μονοδεντρίου, βελτιώνοντας το θαλάσσιο περιβάλλον και δίνοντας την δυνατότητα για μία μεγαλύτερη ανάπτυξη που θα ξεπεράσει το πεδίο της εστίασης και των καταστημάτων που λειτουργούν εκεί, φέρνοντας επισκέπτες και δίνοντας της μια τουριστική δυναμική.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα