Πάτρα: Τι είδε ο ντελιβεράς;

06.12.2020 / 15:30
delivery

Από τη στιγμή που τέθηκε η εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, την περίεργη ησυχία της Πάτρας διαταράσσουν τα μηχανάκια των διανομέων φαγητού. Αν κάποιος σταθεί μετά τις 21:00 σε έναν κεντρικό δρόμο της πόλης, θα παρατηρήσει πως μέσα σε πέντε λεπτά μπορεί να περάσουν 10 μηχανάκια delivery και μόνο ένα αμάξι.

Απόλυτη τήρηση των μέτρων

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας γίνεται με απόλυτη τήρηση των μέτρων από τους πολίτες, όπως άλλωστε αναφέρουν και διαβεβαιώνουν οι ίδιοι οι διανομείς. Στους δρόμους μετά τις 21:00 κυκλοφορούν μόνο όσοι γυρίζουν από τη δουλειά τους, όσοι δουλεύουν και όσοι μπορεί να ψάχνουν μέσα στη νύχτα για κάποιο εφημερεύον φαρμακείο. Κατά τα άλλα, είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που να έχουν παρατηρηθεί άσκοπες μετακινήσης.

Αυστηρή αστυνόμευση το βράδυ

Αυτό που μας μετέφερε διανομέας φαγητού, είναι ότι η αστυνόμευση το βράδυ είναι αυστηρή και μάλιστα ισχυρή. Περιπολικά αλλά και μηχανές ΔΙΑΣ ειδικά στο κέντρο συνεχίζουν μέχρι το πρωί τους αμείωτους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων και την αποφυγή μετακινήσεων χωρίς λόγο, όχι μόνο στους πολίτες αλλά και στους εργαζόμενους εκείνη την ώρα. Μάλιστα όπως μας είπε ο ίδιος διανομέας, πριν από λίγες ημέρες δέχτηκε και ο ίδιος πρόστιμο την ώρα που εργαζόταν διότι το χαρτί που είχε από τον εργοδότη δεν είχε συμπληρωθεί σωστά και αναλυτικά ώστε να καλύπτει όλο το ωράριο λειτουργίας τους.

Λιγότερες οι παραγγελίες

Όσον αφορά τον όγκο των παραγγελιών, παρατηρείται έντονη πτώση. Όλα δείχνουν πως ο κόσμος δεν προτιμάει τόσο εύκολα πια το γρήγορο φαγητό, προφανώς για λόγους οικονομίας. Ειδικά σε σχέση με την πρώτη καραντίνα, οι παραγγελίες και η δουλειά των take away και των delivery έχει μειωθεί αισθητά. Το σπιτικό φαγητό προτιμάται πλέον πιο συχνά αφού τα νοικοκυριά επιλέγουν την οικονομία από την καλοπέραση. Ίσως μεγάλο ρόλο να παίζει και το γεγονός ότι βρισκόμαστε λίγο πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων, που σημαίνει ότι αναμένεται περίοδος κατανάλωσης και δώρων.

Βίκυ Μαυρομάτη

(από την εφημερίδα Νεολόγος των Πατρών)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα