Παρασκευή, 3.02.2023, 9:25 μμ

Πάτρα: Τι αναφέρεται στην επιστολή με το “ΟΧΙ” Αυγενάκη σε Πελετίδη για Παναχαϊκή

27.07.2021 / 7:39
mscecootod60feeb09d1e6b

Αρνητική ήταν η απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στην επιστολή του Δήμαρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με την οποία αιτείται παράταση στην προθεσμία υποβολής της εγγυητικής επιστολής από πλευράς Παναχαϊκής, τουλάχιστον για δέκα ημέρες ακόμα. Η επιστολή- απάντηση του Υπουργού Αθλητισμού στον Δήμαρχο Πατρέων, έχει ως εξής:

“Κύριε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια της από 26/7/2021 επιστολής που αποστείλατε στο γραφείο Υφυπουργού, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι ανεξάρτητη επιτροπή, με τις αρμοδιότητες που περιγράφονται στα άρθρα 77 & 77Α του αθλητικού νόμου 2725/1999. Για τον λόγο αυτό, καμία γνώση δεν διαθέτουμε αναφορικά με οποιαδήποτε κατάθεση φακέλου, πληρότητα αυτού ή οτιδήποτε άλλο υποστηρίζετε, προτού ανακοινώσει επίσημα και σχετικώς η ΕΕΑ.

Επιπλέον, σε ότι αφορά την επιστολή σας, ουδεμία αλλαγή προέκυψε απρόβλεπτα και αιφνιδιαστικά. Το ύψος της εγγυητικής επιστολής είναι γνωστό ήδη από την 17/6/2021 που ψηφίστηκε ο ν. 4809/2021, ο οποίος δημοσιεύθηκε την 19/6/2021 (ΦΕΚ Α’ 102/19.6.2021).

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι ο νόμος δεν ορίζει διαζευκτικά να υπάρχει στον φάκελο της κάθε ΑΑΕ εγγυητική επιστολή ή εξόφληση όλων των ποδοσαφιριστών/προπονητών κλπ. Εκ του νόμου απαιτούνται και τα δύο, προκειμένου να εξασφαλίσει μια ΑΑΕ πιστοποιητικό συμμετοχής στο οικείο πρωτάθλημα.

Επιπρόσθετα, πάντα ελέγχονταν από την ΕΕΑ οφειλές μιας ΑΑΕ προς το Δημόσιο ή προς τρίτους και δεν πρόκειται για κάποια νέα προσθήκη στον αθλητικό νόμο.

Τέλος, η ΕΕΑ είναι αποκλειστικά αρμόδια για τη χορήγηση προθεσμιών συμπλήρωσης τυχόν ελλείψεων στους φακέλους που υποβάλλονται σχετικώς. Προθεσμία η οποία, όπως δηλώνετε στην επιστολή σας, έχει ήδη χορηγηθεί.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα