Παρασκευή, 3.02.2023, 2:52 μμ

Πάτρα – Θρήνος: Εκοιμήθη ο π. Γεράσιμος Βανδώρος, εφημέριος του Ι.Ν. Παντοκράτορος

02.03.2022 / 7:53
,

Συγκίνηση στην Πάτρα καθώς εκοιμήθη σε ηλικία 82 ετών ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεράσιμος Βανδώρος που για σχεδόν 28 χρόνια διακόνησε στον ιστορικό ιερό ναό του Παντοκράτορος στην άνω πόλη.

Ο εκλιπών είχε χειροτονηθεί ιερέας το 1975 από τον μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Πατρών κυρό Νικόδημο και ευθύς αμέσως ανέλαβε εφημέριος στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Ζήριας. Το 1982 μετετέθη στον ναό Παντοκράτορος όπου και υπηρέτησε το ιερό θυσιαστήριο και την συγκεκριμένη μεγάλη ενορία της Πάτρας έως και το 2010 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε και τη θέση του πήρε ο π. Περικλής Ρίπισης, νυν πρόεδρος του εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Παντοκράτορος Πατρών. Ο π. Γεράσιμος Βανδώρος είχε λάβει το 2008 το οφίκιο του Πρωτοπρεσβύτερου από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο.

Η κοίμηση του λύπησε πολύ την Πατραϊκή κοινωνία. Στήριγμα του στη ζωή του υπήρξε η σεβαστή του Πρεσβυτέρα Ελένη, η οποία και θα τον αποχαιρετήσει την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδας όπου και θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία. Μαζί με την πρεσβυτέρα είχαν αποκτήσει 4 παιδιά, δύο από τα οποία έχουν φύγει από τη ζωή, το ένα μάλιστα είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα σε ηλικία μόλις 17 ετών.

Με αφορμή την εκδημία του εφημερίου π. Γεράσιμου Βανδώρου το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Παντοκράτορος εξέδωσε Ψήφισμα όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως ο μακαριστός π. Γεράσιμος «επί 45 και πλέον έτη εκδαπάνησε τον εαυτό του στη διακονία της εκκλησίας και εξαιρέτως του ιερού ναού Παντοκράτορος και του παρεκκλησίου των Αγ. Αναργύρων. Υπήρξε ευλαβής λειτουργός, ιδιαιτέρως πνευματικός πατέρας πλήθους ανθρώπων, οι οποίοι με ευγνωμοσύνη αναφέρονται στο πρόσωπο του».

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Παντοκράτορα με πρόεδρο τον πρωτοπρεσβύτερο π. Περικλή Ρίπιση και  τα μέλη Ιωάννη Καραμπελιά, Παναγιώτη Καλαντζή, Ιωάννη Αλεξόπουλο και Σπυρίδωνα Μολώνη εκφράζουν στο Ψήφισμα την βαθιά ευγνωμοσύνη τους και ευχαριστία στο σεβαστό πρόσωπο του εκλιπόντος ιερέα για το πολυδιάστατο έργο του στην ενορία του Παντοκράτορα Πατρών και προσεύχονται για την ανάπαυση της μακαρίας του ψυχής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα