Πάτρα: Θηλιά στο λαιμό για δεκάδες ελεύθερους επαγγελματίες τα “κόκκινα δάνεια” – Τα funds απειλούν

30.05.2024 / 17:56
pa 1

Θηλιά στο λαιμό είναι για εκατοντάδες ελεύθερους επαγγελματίες της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής τα «κόκκινα» δάνεια που έχουν μετατραπεί σε funds τα οποία απειλούν να πάρουν σπίτια και περιουσίες από τους ιδιοκτήτες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ερμιόνη Διονυσάτου στον Max Fm γίνεται πλέον από κοινού μια προσπάθεια με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς,  σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο και υπό την ομπρέλα του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, ώστε να έρθουν σε επαφή με τους εκπροσώπους των funds αυτών για να μπορέσουν έτσι να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Όπως εξήγησε όμως η ίδια η προσπάθεια αυτή μόνο εύκολη δεν είναι αφού τα funds αυτά είναι αόριστα, δεν μπορεί να υπάρξει επικοινωνία, ενώ οι προσπάθειες των δικηγόρων για να βρουν τους εκπροσώπους τους δεν έχουν στεφθεί με επιτυχία.

Χρειάζεται επίσης για να βρεθεί μια άκρη και να μπορέσουν οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να βγάλουν αυτή τη θηλιά από τον λαιμό τους  η στήριξη του υπουργείου και της κυβέρνησης.

«Οι έμποροι και γενικότερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες ήταν οι μόνοι που δεν εντάχτηκαν στο νόμο Κατσέλη για να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Τα χρέη αυτά με τις συνεχόμενες κρίσεις και την παρατεταμένη κάμψη της κίνησης στην αγορά διογκώθηκαν. Θέλουμε μια λύση και για αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος μπαίνει μπροστά».

Σημειώνουμε ότι τα funds για την ρύθμιση των χρεών αυτών, απαιτούν βάση του νομοσχεδίου το 10% του συνόλου της οφειλής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα δεχθούν τους όποιους διακανονισμούς τεθούν.  

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα