Πάτρα: Θέση αυτοκινήτου ούτε για… δείγμα προς Κεφαλονιά

30.07.2021 / 11:39
patra

Αυξημένη αναμένεται από σήμερα και τουλάχιστον μέχρι την Δευτέρα η κίνηση προς την Κεφαλονιά, τόσο από το λιμάνι της Πάτρας, όσο και από την Κυλλήνη. Αλλωστε, μπαίνουμε στον Αύγουστο και παραδοσιακά αναχωρούν και οι τελευταίοι εκδρομείς.
Όπως μας μετέφεραν, αναγνώστες του dete, που είχαν προγραμματίσει ταξίδι προς Κεφαλονιά, δεν βρήκαν θέση για το αυτοκίνητό τους, στα πλοία της γραμμής και αναγκάστηκαν να αναβάλλουν για λίγο το ταξίδι τους, επαναπρογραμματίζοντάς το από Τρίτη. Αλλωστε, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας και των υγειονομικών πρωτόκολλων, που ισχύουν, η πληρότητα των πλοίων, φτάνει το 85% και λογικό είναι να υπάρχει αυξημένη κίνηση από Πάτρα, προς τα κοντινά μας νησιά του Ιονίου, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.
Να υπενθυμίσουμε, ότι σύμφωνα με τα νέα μέτρα ασφαλείας του Υπουργείου Ναυτιλίας, όλοι οι επιβάτες των πλοίων υποχρεούνται να έχουν μαζί τους:
Πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού (εφόσον έχουν περάσει δεκατέσσερις [14] ημέρες ύστερα από τη δεύτερη δόση του εμβολίου) ή Επίσημη βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ και ισχύει για 180 ημέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ. Αρνητικό αποτέλεσμα PCR test 72 ωρών. Αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 48 ωρών. Αρνητικό αποτέλεσμα self test 24 ωρών, δεκτό μόνο για επιβάτες 12-17 ετών για όλα τα δρομολόγια, αλλά και για επιβάτες όλων των ηλικιών για ταξίδια με πλοίο μεταξύ νησιών της ίδιας περιφερειακής ενότητας (το αποτέλεσμα δηλώνεται είτε στην ηλεκτρονική φόρμα «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19» είτε χειρόγραφα στο σχετικό έγγραφο δήλωσης self test, καθώς και στο ερωτηματολόγιο δήλωσης υγείας). Οι επιβάτες κάτω των 12 ετών δεν χρειάζονται αρνητικό τεστ ή παρόμοια βεβαίωση για να ταξιδέψουν με πλοίο. Για το ταξίδι της επιστροφής από τα νησιά προς την ηπειρωτική χώρα δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις αρνητικό τεστ ή παρόμοια βεβαίωση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα