Πάτρα: Θέλουν τα χρήματα τους πίσω! – Η ρήτρα του περσινού χειμώνα βγάζει “νοκ αουτ” την αγορά εν όψει του νέου

14.07.2022 / 16:42
ka 63

Τα χρήματα τους πίσω για την ρήτρα αναπροσαρμογής πρόκειται να ζητήσουν οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες που όπως λένε στέγνωσαν για να πληρώσουν τα υψηλά ποσά που είχε η συγκεκριμένη χρέωση τους χειμερινούς μήνες.

Επαγγελματίες που είναι ιδιοκτήτες ενεργοβόρων επιχειρήσεων από ζαχαροπλάστες και αρτοποιούς έως και μανάβηδες ή καταστήματα εστίασης που πλήρωσαν ακριβά το τίμημα της ρήτρας, μέχρι η κυβέρνηση να καταλάβει το λάθος της ή ότι τέλος πάντως η χρέωση αυτή βγάζει «νοκ άουτ» ένα μεγάλο κομμάτι της  αγοράς.

Οι επιδοτήσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση είναι γεγονός ότι έφεραν μια ισορροπία το όλο πράγμα αφού πλέον η ζυγαριά των όσων παίρνουν οι επιχειρήσεις από αυτές με τις χρεώσεις των ρητρών του τελευταίου διμήνου είναι περίπου στα ίσα.

Όμως το ερώτημα για τους επαγγελματίες είναι τι θα γίνει με τους προηγούμενους μήνες, το 9μηνο που είτε άφησε τις επιχειρήσεις «ρέστες» αφού έδωσαν ότι χρήματα είχαν στην άκρη, είτε τους επαγγελματίες χρεωμένους στην ΔΕΗ και στους ιδιώτες παρόχους ρεύματος.

«Αν δεν δοθούν τα χρήματα αυτά πίσω ένα μεγάλο μέρος της αγοράς δεν θα αντέξει το χειμώνα που έρχεται» έλεγε στο dete.gr γνωστός επαγγελματίας της Πάτρας που αναγκάστηκε να πληρώσει τη ρήτρα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τον Αύγουστο η ρήτρα καταργείται, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Πρόλαβε όμως να αφήσει την αγορά με πληγές…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα