Πάτρα: Θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και δεν μπορούν λόγω… ταυτότητας! – Πάνω από 60 ραντεβού την ημέρα

04.09.2023 / 20:01
pa 37

Του Ανδρέα Κολλιόπουλου

Αρκετά είναι τα παράπονα από πολίτες που  θέλουν να ανανεώσουν την ταυτότητα τους, προκειμένου να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, έχοντας άμεσες υποχρεώσεις και δεν μπορούν αφού η ανανέωση της ταυτότητας τους καθυστερεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολίτες που πήγαν να ανανεώσουν την ταυτότητα τους για διάφορες υποχρεώσεις που έχουν, έλαβαν «μήνυμα» ότι θα χρειαστεί να περιμένουν πάνω από δέκα με δεκαπέντε μέρες για αυτή τη δουλειά. Η αιτία για αυτό δεν είναι άλλη από τις «ουρές» που συγκεντρώνονται εδώ και μέρες έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και το γραφείο έκδοσης ταυτοτήτων.

Όργανο της νέας τάξης

Δεκάδες πολίτες έχοντας παρασυρθεί από τα όσα γράφονται και λέγονται στο διαδίκτυο, πιστεύουν τη συνωμοσιολογία που έχει αναπτυχθεί για τη νέα ψηφιακή ταυτότητα.  Θέλουν έτσι να ανανεώσουν την ταυτότητα τους για τα επόμενα προλαβαίνοντας την υποχρεωτικότητα της ψηφιακής ταυτότητας από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Όπως υποστηρίζουν η νέα μορφή ταυτότητας αποτελεί ένα όργανο της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων για να τους παρακολουθεί, στερώντας τους επί της ουσίας κάθε δυνατότητα ατομικής ελευθερίας.

Αυθόρμητες οι «ουρές»;

Υπάρχουν  φυσικά και αυτοί που ρίχνουν το βάρος τους στην θρησκευτική διάσταση του όλου θέματος, πιστεύοντας ότι η νέα ψηφιακή ταυτότητα είναι του… Αντίχριστου, έχοντας σαν σύμβολο της το «666», ενώ αναφέρονται και στην προφητεία του Αγίου Παϊσιου που είχε τονίσει ότι  μετά την έκδοση των ταυτοτήτων αυτών θα ξεκινήσει ο παγκόσμιος πόλεμος. 

Το κατά πόσο αυτές οι «ουρές» είναι… αυθόρμητες και το αν υποκινούνται από κάποιους είναι και αυτό ένα ζήτημα.  Σύμφωνα με πολλούς πίσω από τις «ουρές» αυτές βρίσκονται  παραθρησκευτικές  οργανώσεις που σχετίζονται με παρεκκλησιαστικούς, αλλά και εθνικιστικούς κύκλους και κινήματα, παρόμοια με αυτά που είχαν αναπτυχθεί κατά του εμβολίου για τον κορωνοϊό την εποχή της πανδημίας.

Μόνο με ραντεβού πλέον

Όπως και να έχει η ουσία δεν αλλάζει ούτε για αυτούς που θέλουν να ανανεώσουν την ταυτότητα τους (έχουν την παλιά έκδοση της που δεν αναγνωρίζεται πια στο εξωτερικό) και το διαβατήριο τους, ούτε για τους υπαλλήλους της συγκεκριμένης υπηρεσίας οι οποίοι δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν στην… ξαφνική αυτή ζήτηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκεί που οι αιτήσεις για ανανέωση ταυτοτήτων δεν ξεπερνούσαν τις δέκα με δώδεκα την ημέρα, πλέον οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 60 και τείνουν να αγγίξουν τις 100.  Για αυτό άλλωστε και τακτική της υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση όλου αυτού του κόσμου, άλλαξε, κλείνοντας πλέον ραντεβού για την ανανέωση της ταυτότητας, μήπως και σταματήσουν όλες αυτές οι «ουρές» .

Ακολουθεί και η Ε.Ε.

Πάντως,  το όλο θέμα έχει περισσότερες πολιτειακές διαστάσεις, παρά σχετίζεται με θρησκευτικά ζητήματα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι νέες ταυτότητες δεν έχουν συστήματα γεωεντοπισμού, αλλά διαθέτουν  το ίδιο σύστημα που έχει μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, ένα τσιπ δηλαδή που χρησιμοποιείται σε ειδικά μηχανήματα για την ταυτοποίηση.

Η ψηφιακή ταυτότητα, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τα πράγματα, θα επιβληθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σχετική απόφαση. Ο βασικός στόχος για αυτό θα είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, με την ταυτότητα αυτή να παρέχει στις αρχές όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Η θέση της Εκκλησίας

Από την πλευρά της η επίσημη εκκλησία δεν έχει λάβει επί της ουσίας θέση.  Έχει ξεκαθαρίσει ωστόσο μέσω της Ιεράς Συνόδου ότι είναι κατά των κινητοποιήσεων για το όλο ζήτημα καλώντας τους πιστούς να μην συμμετέχουν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Στο  ίδιος μήκος κύματος και η Ιερά Μητρόπολη Πατρών. «Συμπλέουμε με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου» αρκέστηκε να σχολιάσει για το ζήτημα στον «Ν» ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Νεολόγος).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα