Πάτρα: Θα ξαναπάρει ζωή το ισόγειο που στέγαζε το ξακουστό μαγαζί του Ζυγούρα

31.10.2020 / 18:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
X5CzhrgA

Ξανά ζωή θα πάρει το ισόγειο στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο στη διασταύρωση των οδών Αγίου Ανδρέου και Ζαϊμη, στην Πάτρα. Εκεί θα στεγάσουν τη νέα επιχειρηματική τους δραστηριότητα οι επιχειρηματίες του χώρου της εστίασης Κωνσταντίνος Σακκής και Γιάννης Δρακοπουλος. Τι είχε, όμως, παλιά αυτό το ισόγειο; Τι στέγαζε;

Ο Κώστας Σακκής το έψαξε και μας δίνει μια γεύση από την ιστορία του κτιρίου. Εκεί, λοιπόν, υπήρχε παλιά,  στις αρχές του 20ου αιώνα, το μαγαζί του Ζυγούρα.

O Γιάννης Ζυγούρας ήταν τυρέμπορος της παλιάς Πάτρας. Η οικογένεια, μαζί με τα αδέλφια (Σταύρος και Βασίλης)ήρθαν στην Πάτρα από το Λιβάρτζι και στεγάστηκαν σε αυτό το κτίριο επί της οδού Αγίου Ανδρέου και Ζαϊμη, το 1929.

Μέχρι το 1969 στέγασε εκεί το περίφημο μπακάλικό του… το μπακάλικο του Ζυγούρα, ένα από τα εκλεκτά της Πάτρας για εκείνη την εποχή. Εκεί πωλούσε τα ξακουστά τυροκομικά του, τα οποία είχαν αποκτήσει τέτοια φήμη ώστε να γίνουν γνωστά στην Αθήνα.

Παράλληλα με τα τυροκομικά, μεγάλη φήμη είχε αποκτήσει το κρασί που έφτιαχνε το οποίο και εξήγαγε μέχρι και στην Αμερική…Ο κύριος Γιάννης ήταν τόσο γνωστός, που η στάση δίπλα από το κατάστημα και έξω από το αρχοντικό του Ντόντη ήταν γνωστή ως στάση Ζυγούρα. Έφυγε νέος από τη ζωή και τα παιδιά του δεν θέλησαν να συνεχίσουν να δουλεύουν το μπακάλικο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα