Πάτρα: Τελειώνουν οι δωρεάν ξαπλώστρες λόγω υψηλών ανταποδοτικών τελών

29.02.2024 / 19:28
ka 13

Δωρεάν ξαπλώστρες τέλος στην Αχαΐα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ Τάκης Ματθαιόπουλος στον Max Fm μετά τα ανταποδοτικά τέλη που είναι να περάσει η δημοτική αρχή για την εκμίσθωση χώρων για τους αιγιαλούς από τα παραλιακά μαγαζιά.

Τα τέλη αυτά είναι αρκετά υψηλά φτάνοντας από τα 13 με 14 ευρώ το τετραγωνικό ακόμα και τα 35 ευρώ, ένα νούμερο απαγορευτικό για τους επαγγελματίες που θα πρέπει να πληρώνουν ένα σημαντικό ποσό (ανάλογα με τον χώρο που καταλαμβάνουν) για να δουλέψουν για δύο και τρεις μήνες.

Έξοδα που δεν βγαίνουν σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα χωρίς τη χρέωση των ξαπλώστρων και των ανατιμήσεων σε πολλά είδη και υπηρεσίες που προσφέρουν τα παραλιακά μαγαζιά.

Πάντως, ενδέχεται η δημοτική αρχή να χαμηλώσει τα τέλη για τους αιγιαλούς στα 20 ευρώ το τετραγωνικό, νούμερο που σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Ματθαιόπουλος παραμένει αρκετά υψηλό.  

Για το θέμα των ανταποδοτικών τελών θα έχει συνάντηση ο ΣΚΕΑΝΑ με τον δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα