Πάτρα: Τα “παιδιά των φαναριών” έγιναν των πλατειών – Η παιδική επαιτεία είναι εδώ!

02.07.2022 / 8:49
ÁíÞëéêïò ìïõóéêüò,áíáæçôÜ ôï ìåñïêÜìáôï ìå...íüôåò,óôçí Ðëáôåßá ÓõíôÜãìáôïò,ÐáñáóêåõÞ 27 Áðñéëßïõ 2012 (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Το φαινόμενο της παιδικής επαιτείας καλά κρατεί και στην Πάτρα, τους πολίτες να έχουν έρθει αντιμέτωποι αρκετές φορές μέσα στην διάρκεια της ημέρας με μικρά παιδιά που ζητούν επίμονα ένα ευρώ ή και παραπάνω.

Για παράδειγμα το πρωί της Παρασκευής τρία μικρά παιδιά, καταγωγής Ρομά επαιτούσαν έξω από σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Αγυιάς, με τους συνδημότες να παίρνουν τηλέφωνο την αστυνομία, καταγγέλλοντας το γεγονός και ζητώντας να παρέμβει.  Πιο πέρα από τα τρία ανήλικα παιδιά Ρομά ήταν και ένας ενήλικας που προφανώς τα καθοδηγούσε.

 Σύμφωνα με πατρινούς στα στέκια της παιδικής επαιτείας που συνήθως είναι ταυτόσημη με την παιδική εκμετάλλευση από ενηλίκους είναι το Νότιο Πάρκο, το προαύλιο του Αγίου Ανδρέα, η Τριών Ναυάρχων (κυρίως τις βραδινές ώρες στα μαγαζιά εστίασης) και κυρίως οι χώροι έξω από μεγάλα σούπερ μάρκετ της Πάτρας.  

Αντίθετα δεν υπάρχει πλέον σε τόσο μεγάλο βαθμό η παιδική επαιτεία στα φανάρια των κεντρικών κυκλοφοριακών κόμβων στην είσοδο και στην έξοδο της Πάτρας. Πάντως σε κάθε περίπτωση η μέθοδος είναι ίδια: Τα παιδιά ζητιανεύουν στις πλατείες, στα πάρκα και στα τραπεζάκι των μαγαζιών και ένας ενήλικας λίγα μέτρα μακρύτερα τα περιμένει…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα