Πάτρα: Τα δύο ιστορικά σχολικά κτίρια που αναγείρονται από τα συντρίμμια τους!

14.10.2021 / 21:35
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fo 26

Πέρα από το πρόγραμμα αυτεπιστασίας που ανακαινίζει  σχολικά συγκροτήματα ο δήμος της Πάτρας, όπως έχει γράψει πρώτο το dete. gr, προωθεί και ανεγέρσεις σχολικών κτιρίων.  Δύο από αυτές έχουν να κάνουν με την περιοχή της πλατείας Βουδ και αφορούν το 12ο Δημοτικό Σχολείο και το 3ο Γυμνάσιο στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα. 

Πρόκειται για δύο ιστορικά σχολεία που είχαν συνδεθεί με την πλατεία Βουδ και από εκεί είχαν μεγαλώσει γενιές και γενιές μαθητών. ο 12ο Δημοτικό Σχολείο είχε κατεδαφιστεί ως σεισμόπληκτο μετά το μεγάλο σεισμό του 2008 και στην ίδια θέση κατασκευάζεται νέο σύγχρονο κτίριο που θα το στεγάσει. Έτσι θα τελειώσει και η ταλαιπωρία εκατοντάδων οικογενειών που την προκάλεσε η αναγκαστική μεταστέγαση του σχολείου στην περιοχή της Ανθείας.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση του νέου κτιρίου του 3ου Γυμνασίου στο συγκρότημα Τεμπονέρα και είναι θέμα ημερών η ανάδειξη του αναδόχου εργολάβου, αφού προηγηθεί ο προβλεπόμενος έλεγχος νομιμότητας των δικαιολογητικών.

Το 3ο Γυμνάσιο όπως είναι γνωστό είχε επίσης πληγεί από τον σεισμό του 2008, είχε κατεδαφιστεί κι ενώ είχε αρχίσει η ανέγερση του διακόπηκαν οι εργασίες από την Αρχαιολογία. Με την ανέγερση του νέου σύγχρονου κτιρίου αναβαθμίζεται συνολικά το σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα, καθώς έχει ήδη ολοκληρωθεί και η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και των άλλων σχολικών μονάδων που στεγάζει.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα