Παρασκευή, 27.05.2022, 7:23 μμ

Πάτρα: Σύσκεψη στο δημαρχείο με τις αρχιτεκτονικές ομάδες, τι συζήτησαν

13.05.2022 / 14:32
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
????????????????????????????????????

Το πρωί της Παρασκευής, έγινε σύσκεψη στο δημαρχείο της Πάτρας, ανάμεσα σε παράγοντες του Δήμου με τις τρεις βραβευθείσες μελετητικές ομάδες του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας.

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχης αναφέρει: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 13/5/2022, στο Δημαρχείο, συνάντηση της Δημοτικής Αρχής και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου με τις τρεις βραβευθείσες μελετητικές ομάδες του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας.

Στη συνάντηση, από την πλευρά του Δήμου, παρόντες ήταν ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, Αντιδήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες, μηχανικοί και νομικοί εκπρόσωποι.

Οι τρεις βραβευθείσες ομάδες, οι οποίες θα συγκροτηθούν σε ενιαία μελετητική ομάδα, αποτελούνται από τους αρχιτέκτονες Αλέξανδρο Βαζάκα, Ελευθερία Δισλή, Δημήτριο Ζησιμόπουλο, Αναστασία Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνο Πετράκο, Αλέξιο Τζομπανάκη και Βενετία Τσακαλίδου.

Τη συζήτηση απασχόλησε το χρονοδιάγραμμα ετοιμασίας των μελετών, ώστε να επισπευσθεί όσο είναι δυνατόν η διαδικασία χρηματοδότησης, τόσο των μελετών όσο και των έργων. Εκφράστηκε η ενιαία θέληση όλων, ώστε να ξεκινήσουν σύντομα τα πρώτα έργα αυτής της μεγάλης ανάπλασης.

Απ’ όλες τις πλευρές, υπήρχε ενθουσιασμός για τη συμμετοχή σ’ αυτό το πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα έργο, τόσο από άποψη μεγέθους, όσο και από άποψη χαρακτήρα, καθώς στη μελέτη θα υλοποιηθούν οι κατευθύνσεις της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου, για λειτουργική και αισθητική σύνδεση του παραλιακού μετώπου με τον πολεοδομικό ιστό, κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις, σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) της πόλης.

Η υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πατραϊκού λαού και των επισκεπτών”.

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: «Επίθεση» της Δημοτικής αρχής στην κυβέρνηση για τους ναυαγοσώστες, τι καταγγέλλει

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα