Παρασκευή, 7.05.2021, 9:40 μμ

Πάτρα: Σύσκεψη για την προετοιμασία ενόψει αντιπυρικής περιόδου υπό την προεδρία Χαρδαλιά

13.04.2021 / 22:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 23

Μετά την αυτοψία στο mega με εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας ο υφυπουργός συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, και την περιφερειακή συντονίστρια Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ευσταθία Γιαννιά.

Εκεί προήδρευσε ευρείας σύσκεψης στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με αντικείμενο τη βέλτιστη προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος και όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας ενόψει αντιπυρικής περιόδου.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του αρχηγού του Πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, εξετάστηκε διεξοδικά ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και επιβεβαιώθηκε η πλήρης ετοιμότητα του μηχανισμού.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι οι αρχές παραμένουν σε επαγρύπνηση, σε επιφυλακή. «Τα κλιματικά δεδομένα δεν μας βοηθούν, αλλά θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι ορισμένα θέματα που αντιμετωπίσαμε πέρυσι, ειδικά σε κάποιες περιοχές όπως στην Ηλεία, φέτος δεν θα επαναληφθούν», τόνισε προσθέτοντας πως η μέχρι τώρα προετοιμασία «έχει πάει πάρα πολύ καλά».

Στη σύσκεψη μετείχαν ακόμη ο συντονιστής Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νήσων του Π.Σ., υποστράτηγος Γεώργιος Πουρνάρας, ο διοικητής Περιφερειακών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης, καθώς και οι διοικητές των αντίστοιχων περιφερειακών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα