Πάτρα: Σύντομα ξεκινούν τα εμβόλια του κορωνοϊού και στα παιδιά – Μικρή η διασπορά στα σχολεία

27.06.2021 / 15:02
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fa 2

Το ότι η εμβολιαστική διαδικασία στις παιδικές ηλικίες θα ξεκινήσει  σύντομα και στην χώρα μας καταλήγει και ο πατρινός παιδίατρος Ηλίας Νικολάου από τον οποίο ο «Νεολόγος» ζήτησε την άποψη του.

«Είναι κάτι που αργά ή γρήγορα θα γίνει και αυτή είναι η τάση που υπάρχει σε διεθνές επιστημονικό επίπεδο. Ηδη έχει εγκριθεί άλλωστε από τον ΕΜΑ. Ο κορωνοϊός μπορεί και προσβάλει όλες τις ηλικίες, έστω και αν στα παιδιά το ποσοστό των ασθενών μπορεί να είναι λιγότερο.

Πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου το εμβόλιο κατά του ιού θα γίνει κάτι αντίστοιχο σαν αυτό της γρίπης. Ωστόσο θεωρώ ότι όπως και το εμβόλιο της γρίπης θα είναι προαιρετικό και όχι υποχρεωτικό».

Πάντως, το θετικό είναι ότι η διασπορά στις σχολικές κοινότητες της Πάτρας, αυτή τη φορά, από τη στιγμή που άνοιξαν τα σχολεία εκ νέου, είναι μικρή.

«Είναι μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων, με βάση τουλάχιστον την ενημέρωση που έχω από τα δικά μου παιδιά και τους γονείς τους»  τονίζει και προσθέτει:

 «Αυτό που θα πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι ότι τα παιδιά προσέχουν και τηρούν τα μέτρα, περισσότερο  ακόμα και από τους μεγάλους».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα