Πάτρα: Συνέδριο για το «Στεγαστικό Ζήτημα: νέες κατευθύνσεις για τη Στεγαστική Πολιτική»

23.05.2023 / 20:38
pa 1

Σε ανακοίνωσή τονίζονται τα εξής: «Το 10ο Περιφερειακό Τμήμα Β.Δ. Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου με την υποστήριξη του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει το θεματικό Συνέδριο με τίτλο «Στεγαστικό Ζήτημα: νέες κατευθύνσεις για τη Στεγαστική Πολιτική».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μάϊου 2023 και ώρα 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών,  σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του ΤΕΕ – Τμήμα Δυτικής Ελλάδας.

Το συνέδριο στοχεύει στην ανάδειξη των σύγχρονων προβλημάτων στην στεγαστική αγορά, στην διατύπωση των επιπτώσεων της απουσίας στεγαστικών  πολιτικών  σε Ελλάδα και Ευρώπη, στην  εξαγωγή συμπερασμάτων και τη διαμόρφωση προτάσεων.

Στις εργασίες του συνεδρίου θα αναπτυχθούν οι πολύπλευρες διαστάσεις του ζητήματος της στέγασης και οι αστικές προκλήσεις με τις οποίες συνδέεται, η ανάγκη υλοποίησης αποτελεσματικών πολιτικών στέγασης που μπορούν να απαντήσουν στον στεγαστικό αποκλεισμό, όπως και η αυξανόμενη ενεργειακή φτώχεια, καθώς και προτάσεις διαμόρφωσης αποτελεσματικών παρεμβάσεων και πολιτικών που επηρεάζουν όλο και πιο διευρυμένα στρώματα της κοινωνίας μας, ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης αναδεικνύεται καίριας σημασίας στη χάραξη στεγαστικής πολιτικής και στην υλοποίηση συναφών δράσεων και παρεμβάσεων.

Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετάσχουν πολιτικοί εκπρόσωποι, υπηρεσιακά στελέχη, εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των θεσμικών φορέων, που θα ανταλλάξουν απόψεις και θα τοποθετηθούν σε μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων για την αναγκαιότητα της στεγαστικής πολιτικής.

Γιώργος  Παππάς – Πρόεδρος 10ου Περιφερειακού Τμήματος Β.Δ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα