Παρασκευή, 27.05.2022, 5:37 μμ

Πάτρα: Συνεχίζεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη η έκθεση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

03.01.2022 / 12:05
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
35871f90e1a6a8197e9aaeb4249a73ace579d207

H   έκθεση με τίτλο “Η Αχαΐα στην Επανάσταση του 1821 – Διήγηση συμβάντων μέσα από τα τεκμήρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών”, η οποία φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών,   συνεχίζει τη λειτουργία της έως τις 31 Ιανουαρίου 2022, με την ανταπόκριση του κοινού εν μέσω τήρησης αυστηρών μέτρων προστασίας να είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Την Δημοτική Πινακοθήκη έχουν επισκεφτεί  εκατοντάδες συμπολίτες ενώ πριν την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης για τον covid-19 στο χώρο ξεναγήθηκαν  περισσότεροι από 400 μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της περιοχής.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός με αφορμή τη διοργάνωση της έκθεσης προχώρησε στην παραγωγή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού (video). To υλικό είναι προσβάσιμο από όλους όσους επιθυμούν να πάρουν μία γεύση από τα εκθέματα και το χώρο της έκθεσης. Είναι αναρτημένο στο κανάλι του Πολιτιστικού Οργανισμού στο youtube, στη διεύθυνση 

στο site του Οργανισμού patrasculture.gr, στην αντίστοιχη σελίδα του στο facebook και τις αντίστοιχες σελίδες του δήμου της Πάτρας και των Νομικών του Προσώπων.

Η έκθεση είναι ενταγμένη στην ενότητα των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση του 1821 και περιλαμβάνει «Θησαυρούς» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης οι οποίοι σχετίζονται με τα τεκταινόμενα στην Αχαΐα κατά τη  διάρκεια της Ελληνικής επανάστασης του 1821. Την απαρτίζουν πίνακες ζωγραφικής, πορτραίτα αγωνιστών, γκραβούρες και  αρχειακό υλικό, από τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο καθώς και βιβλία (λευκώματα, απομνημονεύματα αγωνιστών), τα οποία αφορούν κυρίως στην τοπική εκδοτική παραγωγή.

Στην έκθεση  φιλοξενούνται επίσης τρία έγγραφα, τα οποία έχουν παραχωρηθεί από τα Γενικά Αρχεία του κράτους, εκ των οποίων τα δύο από το παράρτημα της Πάτρας.

Η είσοδος στην έκθεση επιτρέπεται μόνο για πλήρως εμβολιασμένους και για κατόχους ενεργού πιστοποιητικού φυσικής ανοσίας. ΄Ώρες λειτουργίας : Τρίτη έως Σάββατο: 10.00 – 14.00, Τρίτη έως Παρασκευή: 18.00 – 21.00, Κυριακή, Δευτέρα και αργίες κλειστή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα