Πάτρα: Συνάντηση Φιλαρμονικών Ορχηστών από την Πολυφωνική Χορωδία

27.09.2021 / 12:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ΑΦΙΣΑ BIENALLE

Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΤΡΑΣ, για πρώτη φορά, οργανώνει «Συνάντηση Φιλαρμονικών Ορχηστρών», 1-3 Οκτωβρίου 2021, με στόχο την προβολή ενός νέου θεσμού του Οργανισμού μας, ανά διετία χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Στόχος, είναι η ανάδειξη της Ορχηστρικής Μουσικής, μέσω Φιλαρμονικών Ορχηστρών της χώρας μας [υποσυνόλων και συνόλων τους], με συγκεκριμένες δράσεις ενός τριημέρου (συναυλίες- σεμιναριακές εφαρμογές- λοιπές παρουσιάσεις), αλλά και με καλλιτεχνικές δεσμεύσεις, ως προς την επιλογή του ρεπερτορίου των Φιλαρμονικών που μετέχουν.

Με τον τρόπο αυτό, θα αναδειχθεί η μεγάλη δυνατότητα των Φιλαρμονικών Ορχηστρών, αλλά και η ουσιαστική τους συμβολή στον Πολιτισμό και την Ορχηστρική μουσική. 

Παράπλευρο στόχο, αποτελεί η παρουσία των Φιλαρμονικών Ορχηστρών που θα μετάσχουν, μέσα στον κοινωνικό ιστό της πόλης και η απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτου (Πλατεία Όλγας), με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

Πέραν τούτου, στόχο αποτελεί και η καθιέρωση του θεσμού και η συν τω χρόνω διεθνοποίηση του, γεγονός που θα συνδράμει στην προβολή της Ορχηστρικής Μουσικής, αλλά και της πόλεως διεθνώς, με σοβαρά οφέλη για την τοπική και όχι μόνον κοινωνία.

Η ΠΡΩΤΗ διοργάνωση, θα πραγματοποιηθεί με επιχορήγηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, το οποίο έχει απονείμει και την αιγίδα του στο γεγονός.

Έχουν προσκληθεί και θα μετάσχουν: η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ο ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΚΡΑΤΑΣ», η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ, η ΟΡΧΗΣΤΡΑ «DE SALON» ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ και η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ του Οργανισμού μας.

Για την πραγματοποίησης της 1ης BIENNALE PHILARMONIA ΠΑΤΡΑΣ 2021, συμβάλουν: ο Δήμος Πατρέων και ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το τμήμα Τροχαίας Πατρών και το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα