Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των καθηγητών σε Δημαρχείο και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Φώτο-Βίντεο)

19.10.2021 / 9:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
246884782_302976884676083_8958505813206969382_n-ink

Νεότερα:

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων των καθηγητών βρίσκονται αυτήν την ώρα έξω από το κτήριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , συγκεντρωμένοι με πανό και συνθήματα.

Πρότερα:

Κατα τη συνάντηση με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, οπου κατέβηκε από το γραφείο του για την κινιτοποίηση ,μεταξύ των παρεβρισκόμενων και του ιδίου υπήρχε έντονο φραστικό επισόδιο!

Με ανακοίνωσή της η Α’ ΕΛΜΕ Αχαϊας, ενημέρωσε ότι σήμερα Τρίτη θα προχωρήσει σε συγκέντρωση-διαμαρτυρία στην ΔΔΕ Αχαϊας. Στην ανακοίνωσή της, αναφέρει:

Σε συνθήκες πανδημίας και με τα σχολεία να λειτουργούν στην κυριολεξία απροστάτευτα, με μοναδικό μέσο προστασίας τη μάσκα,

ενώ τα κρούσματα στο μαθητικό πληθυσμό αυξάνονται και ο καιρός παύει να είναι σύμμαχός μας,

ενώ ο αριθμός των τμημάτων έχει κλειδώσει από το καλοκαίρι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ΚΥΑ 79942//ΓΔ4/2019),

ενώ έχουμε ήδη διανύσει 1 μήνα μαθημάτων με συγκεκριμένη σύνθεση των τμημάτων και κατανομή των μαθημάτων στους διδάσκοντες,

ενώ τα παιδιά μετά από 1,5 χρόνο τηλεκπαίδευσης έχουν σοβαρότατα μαθησιακά κενά και ψυχοκοινωνικά ζητήματα,

και, ενώ στην αρχή της χρονιάς η Υπουργός έταζε πως στα σχολεία που υπάρχουν αίθουσες, θα αραίωνε τα τμήματα

ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ! (80 περίπου στην περιοχή μας, 6.000 σε όλη την Ελλάδα)!

Και, αντί να διορίσουν άμεσα διδακτικό προσωπικό, αντί να αραιώνουν τον πληθυσμό των μαθητών στις αίθουσες,

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΙΓΟ!

Και, επειδή αυτή η λύση είναι προσωρινή, οι φαεινοί εγκέφαλοι του ΥΠΑΙΘ ανακάλυψαν την μονιμότερη: ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ!!! (σε 30 σχολεία στην περιοχή μας), που σημαίνει ότι:

Οι μαθητές, μετά από ένα μήνα, θα αλλάξουν τμήμα και ίσως και καθηγητές, αφού θα ξαναγίνει κατανομή μαθημάτων. Θα αλλάξουν τα προγράμματα των σχολείων, αφού καθηγητές θα μεταφερθούν. Θα συνωστιζόμαστε μαθητές και καθηγητές σε 27άρια και 28άρια τμήματα. Ακόμα και σε σχολεία με αίθουσες σε κοντέινερ κάνουν συγχωνεύσεις ( 3ο Γυμνάσιο).

«Επιμελημένο εξορθολογισμό και μεταρρυθμιστικό έργο για το καλό της Εκπαίδευσης» τα ονόμασε όλα αυτά ο γ.γ. του ΥΠΑΙΘ! «Δεν πρέπει να κατασπαταλάται εκπαιδευτικό προσωπικό ούτε να πηγαίνουν χαμένα τα χρήματα των φορολογουμένων», εξήγησε.

Αυτή είναι η αντίληψή τους για την Παιδεία: χαμένα λεφτά!!! Αυτήν και πάνε να κάνουν πράξη: ΟΎΤΕ ΕΥΡΏ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ!!! Όποιος έχει, ας τρέχει στα φροντιστήρια και στα κολλέγια! Για τους άλλους, που είμαστε και οι πολλοί, το κράτος δεν διαθέτει!

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ! ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ! ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ! ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

ΤΟ ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας:

Καλούμε τους συναδέλφους-ισσες, τους συλλόγους γονέων, την Ένωση γονέων, την Ομοσπονδία γονέων και τους υπόλοιπους φορείς να δώσουν μαζικό παρόν στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία στην ΔΔΕ Αχαΐας, την Τρίτη 19/10/2021 και ώρα 13:00.
Προκηρύσσουμε δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας,12:00 – 14:00, για την Τρίτη 19/10/2021.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ Δ/ΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ, ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ Δ/ΝΤΕΣ ΣΧΛΕΙΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

https://youtu.be/7z603nTDmfA?t=12

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα