Πάτρα: Στον “αέρα” εντελώς οι υπάλληλοι της “μαύρης” εργασίας στο διάστημα του lockdown

18.11.2020 / 20:44
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 1

Στα όρια της πείνας βρίσκονται δεκάδες εργαζόμενοι που δούλευαν στην μαύρη εργασία πριν από το νέο lockdown και που πλέον οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν χωρίς ασφάλεια έκλεισαν λόγω της πανδημίας.

Πρόκειται για εργαζόμενους που δούλευαν για το μεροκάματο σε δουλειές του ποδαριού, μη έχοντας μια μόνιμη εργασία ή ακόμα και για υπαλλήλους που μπορεί να είχαν μία πιο σταθερή δουλειά, όμως για διάφορους λόγους δεν είχαν ένσημα.

Οι εργαζόμενοι αυτοί δεν δικαιούνται μη έχοντας καμία σύμβαση εργασίας δεν δικαιούνται τα χρήματα της αναστολής και στο μόνο που μπορεί να ελπίζουν να είναι τυχεροί είναι στα 400 ευρώ της μακροχρόνιας ανεργίας.Ωστόσο και εκεί υπάρχουν όροι και πολλοί δεν πρόκειται να πάρουν τα χρήματα αυτά.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός τους, ειικότερα στην Πάτρα, κάθε άλλο παρά μικρός είναι αφού η μαύρη εργασία καλώς ή κακώς ανθεί στις μέρες μας, σε μία πόλη που λόγω της μεγάλης ανεργίας το ζουτούμενο είναι να βρεθεί πρώτα μία δουλειά για ένα εισόδημα και ύστερα τα ένσημα.

Ορισμένοι από αυτούς δεν είναι μόνοι, έχουν οικογένειες να ζήσουν και το δεύτερο lockdown με τα μαγαζιά κλειστά τους έχει φέρει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα