Πάτρα: Στο “σφυρί” από ξένο fund το πρώην ξενοδοχείο “Alexander” στα Αραχωβίτικα

19.11.2020 / 21:31
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gko 1

Σε δημόσιο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό βγαίνει στις 10 Μαρτίου του 2021, το κλειστό εδώ και χρόνια ξενοδοχείο Alexander Beach στον οικισμό των Αραχωβιτίκων του Δήμου Πατρέων.

Το οικόπεδο εμβαδού άνω των 21 στρεμμάτων, μέσα στο οποίο υπάρχουν οι εγκαταστάσεις του εγκαταλειμμένου ξενοδοχείου, ανήκει σε εταιρεία πατρινών συμφερόντων, με συνεταίρους γνωστούς επιχειρηματίες.

Το ακίνητο βαρύνεται με υποθήκες συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ από δάνεια στην τράπεζα Alpha Bank, καθώς επίσης και κατασχέσεις για οφειλές υπέρ του δημοσίου και του ΕΦΚΑ, συνολικού ύψους 80.000 ευρώ περίπου.

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων CEPAL Hellas, που ενεργεί για λογαριασμό του ξένου φάντ LANA Securitization με έδρα το Λουξεμβούργο, στο οποίο έχει περιέλθει μη εξυπηρετούμενο δάνειο της πατρινής εταιρείας, στο πλαίσιο τιτλοποίησης αξιώσεων από την τράπεζα Alpha Bank.

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός του ξενοδοχείου στην παραλία Αραχωβιτίκων, θα γίνει με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 2.039.000 ευρώ, που αποτελεί και την εμπορική αξία του ακινήτου.

Τμήμα του οικοπέδου, καταλαμβάνεται από ζώνη παραλίας έκτασης 714 τ.μ. που προορίζεται για κοινόχρηστο χώρο μετά τη συντέλεση της απαλλοτριωτικής διαδικασίας. Το ξενοδοχείο είχε χτιστεί στις αρχές της δεκαετίας του ΄70. Η συνολική επιφάνεια της ξενοδοχειακής μονάδας είναι εμβαδού 6.040 τμ.

Πρόκειται, για εγκαταλελειμμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα Β΄ τάξης, με ημιτελή κτίρια, που αποτελείται από κεντρικό κτίριο, από συγκρότημα οικίσκων (bungalows) διώροφων και μονοόροφων και άλλους βοηθητικούς χώρους, πισίνα και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Την εποχή που κατασκευάστηκε το ξενοδοχείο, ξεκινούσε η άνθιση του τουρισμού στην Ελλάδα.

Πηγή: Πελοπόννησος

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα