Πάτρα: Στο «Πτωχοκομείο η υπαίθρια έκθεση με τους “Αστικούς Προσφυγικούς συνοικισμούς”

18.05.2022 / 11:54
1652857183266

Το «ταξίδι μνήμης»  που πραγματοποιείται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό στο ιστορικό κέντρο και σε συνοικίες της Πάτρας , μέσα από την ανάπτυξη υπαίθριων εκθέσεων, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή συνεχίζεται.

Μετά τις πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ελευθερίας από το πρωί της Τετάρτης 18 Μαΐου, ο χώρος μπροστά από το «Πτωχοκομείο» στην Ακτή Δυμαίων, φιλοξενεί την  υπαίθρια έκθεση «Οι αστικοί προσφυγικοί συνοικισμοί στην Πάτρα μέσα από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Τμήμα Γ.Α.Κ. Αχαϊας».

Η έκθεση περιλαμβάνει υλικό το οποίο αφορά στους πέντε προσφυγικούς συνοικισμούς που δημιουργήθηκαν στην πόλη της Πάτρας από το 1923 (Αγία Αικατερίνη, Αγία Φωτεινή, Φαναρίου – Νικαίας – Καλαβρύτων και σημερινή Γ. Παπανδρέου, Αγίας Τριάδος, Πτωχοκομείου, στο ύψος της σημερινής σιδηροδρομικής γραμμής στην Ακτή Δυμαίων).

Επίσης εκτίθενται στοιχεία που αφορούν στους πρώτους προσφυγικούς συλλόγους καθώς και χάρτες με την πλήρη ανάπτυξη των συνοικισμών.

Με αυτό τον τρόπο, εκτός από την προβολή των προσφυγικών συνοικισμών της Πάτρας, επιχειρείται και η παρουσίαση των μελών τους ως συλλογική οντότητα, με κοινά χαρακτηριστικά την προέλευση και την προσφυγική τους ταυτότητα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα