Πάτρα: Στο “κόκκινο” οι κοινότητες των ειδικών σχολείων – “Πάρτε μέτρα”

18.03.2021 / 21:53
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 18

«Ειδική αγωγή στο κόκκινο! Πάρτε επιτέλους μέτρα! Δεν πάει άλλο!»

Αυτό φωνάζει η εκπαιδευτική κοινότητα Αχαΐας (Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών – Α’ ΕΛΜΕ) η οποία εδώ και ένα μήνα στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τους συλλόγους γονέων των ειδικών σχολείων της περιοχής μας, είχε ζητήσει την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας τους.

Αίτημα το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Ωστόσο το γεγονός της τραγικής κατάληξης μαθητή ειδικού σχολείου του Πειραιά από κορονοϊό τους ξεσήκωσε εκ νέου.

 «Τα παιδιά μας μεταφέρονται με 20θέσια πούλμαν και με ταξί στα οποία μπαίνουν τέσσερα παιδιά συν τον οδηγό πέντε άτομα.

Οσο η Πάτρα είναι  κόκκινη, μωβ ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα μας βάλουν κι επειδή τα παιδιά μας ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ζητάμε να κλείσουν κι όταν βελτιωθεί η κατάσταση και κρίνουν οι ειδικοί ότι μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία μας να τα βάλουν σε βάρδιες.

Αν ένα δικό μας παιδί με όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ασθενήσει από κορονοϊό, θα πρέπει να μπει στην εντατική. Με απλή γρίπη ασθενούν και βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, όχι με κορονοϊό.

Κι αν ασθενήσουν ποιος θα τα αναλάβει στο νοσοκομείο με όλες αυτές τις ιδιαιτερότητες που έχουν όταν απαγορεύεται σε εμάς τους γονείς τους να είμαστε δίπλα τους;», είχε επισημάνει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Πατρών όπου φοιτούν 173 μαθητές, Κατερίνα Μπάλου – Αναδιώτη.

Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα