Πάτρα: Στο ανακριτή οι 9 συλληφθέντες του κυκλώματος λαθραίων καπνικών προϊόντων-Γιος αιρετού ο ένας

18.05.2021 / 9:49
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
dikastiria-patras

Σήμερα και αύριο θα μεταβούν στα Δικαστήρια προκειμένου ν΄ απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή, οι 9 συλληφθέντες μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού στην Αχαΐα και συνελήφθησαν το Σάββατο σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις της ασφάλειας, σε Πάτρα, Αίγιο και Δυτική Αχαΐα.

Σε βάρος των 7 Ελλήνων (4 άνδρες και 3 γυναίκες) και 2 αλλοδαπών (ένας άνδρας και μία γυναίκα), σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Aνάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται γιος αιρετού της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Αχαΐα. Μέσω του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος – καφέ – που διατηρεί, φέρεται πως προωθούσε τα λαθραία καπνικά προϊόντα.

Στο μεταξύ ο ένας εκ των τριών ηγετικών στελεχών (δυο Ελληνες και ένας υπήκοος Πακιστάν), ήταν γνωστός στις αρχές.

Κατά πληροφορίες πέντε είναι τα μέλη της οργάνωσης, που ως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης και αναψυχής σε Αίγιο και Κάτω Αχαΐα, διακινούσαν τα παράνομα προϊόντα. Ο αλλοδαπός «εγκέφαλος» μέσω δικτύου ομοεθνών του, τους οποίους είχε στρατολογήσει διακινούσε και πωλούσε τα λαθραία σε λαϊκές αγορές.

πληροφορίες εφ. Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα