Πάτρα: Στην τελική ευθεία η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κάτω πόλης

13.10.2021 / 22:22
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ma 29

Μετά τα έργα ανάπλασης που ξεκίνησαν πρόσφατα στην Άνω Πολη, έφθασε η ώρα και για τα αντίστοιχα έργα, στην Κάτω Πόλη και δη στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Στάθη Κεραμιδία : “Η κατασκευαστική εταιρεία “Εργοδυναμική Πατρών” αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου, κατόπιν πανελλήνιου διαγωνισμού.

Αυτό σημαίνει ότι σε λίγες ημέρες ο δήμος θα υπογράψει σύμβαση με την εταιρεία και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες”.  Η ανάπλαση περιλαμβάνει την περιοχή από Τριών Ναυάρχων μέχρι την Αράτου και από τα όρια άνω – κάτω πόλης μέχρι την παραλιακή ζώνη.

Επειδή πρόκειται για ανάπλαση μεγάλης έκτασης, αποφασίστηκε οι εργασίες να γίνονται τμηματικά και όχι μονομιάς σε όλη την έκταση προκειμένου να αποφευχθεί έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο.

Βασική ιδέα της αρχιτεκτονικής σύνθεσης των εργασιών, είναι η χάραξη τριών διαδρομών περιπάτου, όπου κάτοικοι και επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν – μέσω πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας – στο σύνολο των μνημείων της πόλης.

Έχουν μελετηθεί αρκετές πεζοδρομήσεις με κυριότερη της οδού Μαιζώνος (από Κολοκοτρώνη έως Γούναρη).

Επίσης, έχει προβλεφθεί πυκνό δίκτυο ποδηλατοδρόμων σε πολλούς δρόμους του ιστορικού κέντρου. Οι δε κάθετοι δρόμοι με ποδηλατική διαδρομή θα τέμνονται – υποχρεωτικά βάσει μελέτης – με τον μεγάλο παραλιακό ποδηλατόδρομο.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος ΄΄Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη΄΄ και είναι προυπολογισμού άνω των 11 εκ. ευρώ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα