Πάτρα: Στελέχη της δημοτικής Αρχής ενημέρωσαν τους λουόμενους για τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης της Πλαζ

08.07.2023 / 13:14
????????????????????????????????????

Μέλη της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, ενημέρωσαν σήμερα το πρωί τους λουόμενους στην πλαζ της Αγυιάς, για τις προθέσεις της κυβέρνησης, μέσω της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. (διάδοχο του ΤΑΙΠΕΔ), να την ιδιωτικοποιήσει όπως όλες τις παραλίες που έχουν χαρακτηριστεί ως «τουριστικά δημόσια κτήματα». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Τους ενημέρωσαν για τον αγώνα της Δημοτικής Αρχής να αποτρέψει αυτό το σχέδιο, που έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται σε άλλες περιοχές της χώρας. Ο πατραϊκός λαός δεν πρέπει να δεχτεί την παραχώρηση των «τουριστικών δημοσίων κτημάτων» στην ΕΤΑΔ Α.Ε.
Η ανταπόκριση των λουομένων ήταν θετική, δήλωσαν ότι τάσσονται στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής, συμφωνούν με την διεκδίκησή της να μείνει η Πλαζ ελεύθερη για χρήση από κατοίκους και επισκέπτες της Πάτρας και θα είναι κοντά της αν χρειαστεί, να δώσουν τη μάχη τους.

Θυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση, με νομοθετική της ρύθμιση, την τελευταία στιγμή πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ψήφισε στην Βουλή την εκχώρηση στην ΕΤΑΔ Α.Ε., των παραλιών που έχουν χαρακτηριστεί ως «τουριστικά δημόσια κτήματα». Αποτέλεσμα αυτού, είναι χώροι όπως η Πλαζ, που μέχρι σήμερα δίνονται σε χρήση στον πατραϊκό λαό, δωρεάν, για την ικανοποίηση των αναγκών του, αυτή τη στιγμή να είναι στη δικαιοδοσία της ΕΤΑΔ Α.Ε. και να προορίζονται για «αξιοποίηση» από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αυτό είναι απαράδεκτο! Η Δημοτική Αρχή αγωνίζεται, για να μπορεί ο Δήμος, ελεύθερα να διαχειρίζεται τις παραλίες μας προς όφελος των πολιτών. Η ΕΤΑΔ αντίθετα, εμποδίζει –παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη- την αδειοδότηση των καντινών που κάθε χρόνο λειτουργούν στην Πλαζ και εξυπηρετούν χιλιάδες λουόμενους και επισκέπτες!»

Πάτρα: Στελέχη της δημοτικής Αρχής ενημέρωσαν τους λουόμενους για τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης της Πλαζ 5
Πάτρα: Στελέχη της δημοτικής Αρχής ενημέρωσαν τους λουόμενους για τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης της Πλαζ 6
Πάτρα: Στελέχη της δημοτικής Αρχής ενημέρωσαν τους λουόμενους για τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης της Πλαζ 7
Πάτρα: Στελέχη της δημοτικής Αρχής ενημέρωσαν τους λουόμενους για τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης της Πλαζ 8

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα