Πάτρα: “Δίπλα σε όλες τις γυναίκες που μάχονται κατά της πατριαρχικής κουλτούρας”

25.11.2021 / 20:38
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 19

Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μετααναστών αναφέρει για την  παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. «Στεκόμαστε δίπλα σε όλες τις γυναίκες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα καταγωγής και το σπίτι τους, που αγωνίζονται καθημερινά κατά μήκος των συνόρων ενάντια στη θεσμική και ρατσιστική βία όσων θέλουν να περιορίσουν την ελευθερία μετακίνησής τους.

Οι γυναίκες εν κινήσει βιώνουν συγκεκριμένους τύπους σωματικής και ψυχολογικής βίας, ως αποτέλεσμα του φύλου τους και του μεταναστευτικού τους καθεστώτος.

 Στεκόμαστε στο πλευρό των γυναικών εν κινήσει γιατί πιστεύουμε ότι τα σώματα των γυναικών δεν μπορούν να είναι χώρα κατάκτησης. Αν και γνωρίζουμε τις διαφορετικές θέσεις που μας χαρακτηρίζουν, όσον αφορά τις διαφορές ταξικής και καταγωγής, αναγνωρίζουμε ότι η βία των συνόρων είναι αποτέλεσμα του πατριαρχικού συστήματος. Αναγνωρίζουμε τους αγώνες των γυναικών σε κίνηση, σε σχέση με τα σύνορα και σε σχέση με το φύλο.

Στηρίξτε όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά για να απαλλαγούν από κάθε μορφή βίας κατά της πατριαρχικής κουλτούρας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα